00:00:00
17 Feb
Hanadan përçon krijimtarinë turke në Kosovë edhe jashtë kufijve
Kulture
136 views
Kulture
136 views

Hanadan përçon krijimtarinë turke në Kosovë edhe jashtë kufijve

Kosovalive 360 - 16/02/2019

Fal autorit Reşit Hanadan dhe romanit të tij të shkurtër, letërsia bashkëkohore turke në Kosovë, por edhe vet Kosova u përfolën shumë sidomos viteve të fundit. Romancieri…

Platforma pamundëson negociatat rreth korrigjimit të kufijve
Lajme
163 views
Lajme
163 views

Platforma pamundëson negociatat rreth korrigjimit të kufijve

Kosovalive 360 - 15/02/2019

Krerët e ekipit për dialog të Qeverisë së Kosovës, sot i kanë dorëzuar Draft Platformën për dialog me Serbinë, kryetarit të Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, pas…

Boshnjakët i bashkangjiten kremtimit të përvjetorit të pavarësisë
Kulture
104 views
Kulture
104 views

Boshnjakët i bashkangjiten kremtimit të përvjetorit të pavarësisë

Kosovalive 360 - 15/02/2019

Aktivitetet kulturore-artistike të udhëheqësve, anëtarëve dhe simptizantëve të shorërisë më të vjetër kulturoro-artistike boshnjake “Sarski Behar” nga Prizreni, pas një viti të suksesshëm, po vazhdojnë edhe në…

Platforma për dialog e gatshme, taksat ende në fuqi
                              
420 views
                              
420 views

Platforma për dialog e gatshme, taksat ende në fuqi

Kosovalive 360 - 14/02/2019

Njëri nga krerët e ekipit kosovar për dialog me Serbinë, Fatmir Limaj ka deklaruar se nesër deputetëve të Kuvendit të Kosovës do t’u dorëzohet për votim Platforma…

Taksat i vënë në pikëpyetje raportet me SHBA-të
                              
351 views
                              
351 views

Taksat i vënë në pikëpyetje raportet me SHBA-të

Kosovalive 360 - 13/02/2019

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj dje, është takuar, disa herë, me krerët e institucioneve të Kosovës, e tema e diskutimeve ishte mundësia e suspendimit të taksës në…

Shndërrimi në rritje i të rinjve në “analfabetë funksional”
Kulture
146 views
Kulture
146 views

Shndërrimi në rritje i të rinjve në “analfabetë funksional”

Kosovalive 360 - 13/02/2019

“Analfabetizimi funksional” ka marr hov. Për shkak të ekspanzionit të internetit ka gjithnjë e më shumë të rinj që shprehen në mënyrë të gabueshme, e përdorimi i…

Mesazhi i Holokaustit përçohet edhe tek romët kosovar
Lajme
147 views
Lajme
147 views

Mesazhi i Holokaustit përçohet edhe tek romët kosovar

Kosovalive 360 - 13/02/2019

Nga fundi i janarit, me një marsh përkujtimor, romët e Kosovës iu bashkangjitën shënimit global të periudhës ndër më të tmerrshme në historikun e tyre – të…

Taksa edhe tutje pengesë për vazhdimin eventual të dialogut
                              
379 views
                              
379 views

Taksa edhe tutje pengesë për vazhdimin eventual të dialogut

Kosovalive 360 - 12/02/2019

Anulimi i vizitës së komandantit të Gardës Kombëtare të Ajovas, general majorit Timothy Orr në Kosovë, me rastin e 11 vjetorit të shpalljes së pavarësisë dhe mundësia…

Hapat e reja dhe të qarta të SHBA-ve rreth mosheqjes së taksave
                              
731 views
                              
731 views

Hapat e reja dhe të qarta të SHBA-ve rreth mosheqjes së taksave

Kosovalive 360 - 11/02/2019

Pasi Ambasada Amerikane në Prishtinë ia refuzoi vizën kryeministrit të Kosovës, Ramush Haradinaj për të marrë pjesë në Lutjen e Mëngjesit, që tradiconalisht e organizon presidenti i…

Kur s’janë aty deputetët serbë, s’ka as përkthim në gjuhën serbe
Lajme
142 views
Lajme
142 views

Kur s’janë aty deputetët serbë, s’ka as përkthim në gjuhën serbe

Kosovalive 360 - 11/02/2019

Gazetarët të cilët raportojnë në gjuhën serbe thonë se shpesh mbesin pa përkthim në institucionet kosovare, sidomos në Kuvend. Edhe pse deklarativisht për përfaqësuesit e institucioneve, Kosova…