Zbulohen detaje për pajisjen Andromeda nga Microsoft

Microsoft ka qenë duke punuar në një pajisje misterioze Surface për të paktën dy vite. E koduar emrin Andromeda, pajisja është shfaqur në patenta, raporte, dhe në referencat e sistemeve operative shumë herë dhe do të ketë dizajn me ekran të dyfishtë, sipas The Verge.

Microsoft i ka prezantuar Surface RT dhe Surface Pro gjashtë vite më parë si pajisjet që ishin dizajnaur për të krijuar një kategori të re për t`i sfiduar dallimet ndërmjet tabletit dhe laptopit. Surface Pro i ka “shqetësuar” laptopat dhe tabletët, dhe të gjithë – madje edhe Apple deri në një masë – tani është duke e kopjuar qasjen e Surface.  Andromeda nga Microsoft është basti më i madh për ta sfiduar atë çka konsiderojmë telefon dhe kompjuter personal (PC).

Andromeda është ende duke u zhvilluar fshehtë Brenda Microsoft-it, me ekran rrotullues e cila e bashkon hapërsirën e menteshave kur hapet tërësisht.

Microsoft ka ekseprimentuar edhe me lapsin për Andromeda, që të mund të palohet pajisja dhe të përdoret lapsi për të lëshuar ngjyrë digjitale.

Ndoshta Microsoft e sheh Andromeda-n si përgjigjje e veçantë ndaj dështimit me telefonat Windows.

Edhe Intel është duke punuar në pajisje të ngjashme me ekran të dyfishtë që me gjasë do të kenë përparësi ndaj punës së Microsoft-it me softverin Andromeda. Intel-i ka krijuar pajisje prototipe me të dyja: ekrane të dyfishta dhe ekrane me letër elektronike (Electronic Paper Display – EPD). Asus dhe Lenovo janë duke krijuar pajisje që janë inspiruar nga konceptet e Intel-it, dhe të paktën një pajisje do të jetë në dispozicion më vonë këtë vit.

Ju pëlqen ky artikull? Klikoni këtu dhe na bëni like në Facebook për më shumë artikuj të tillë.