00:00:00
22 Feb

Ushtria Amerikane e pajisur me dronë të vegjël

Ushtria amerikane synon t’u  japë pothuajse të gjithë njësive të saj luftarake tokësore dronë të vegjël të cilët mund të spiunojnë forca të tjera nga qielli.

Dronët, të përshkruar si “sisteme shumë të aftë për automjete ajrore nano-pa pilot” (UAV), janë vetëm 6.6 inç dhe peshojnë më pak se 33 gram.

Dronët kanë një distancë prej 1.24 milje me shpejtësi deri në 13.35 mph dhe janë në gjendje të fluturojnë deri në 25 minuta në një pagesë të vetme.

Përveç kësaj, UAV-të mund të marrin fotografi HD dhe të sigurojnë video të drejtpërdrejta. Të dhënat që u dërgohen operatorëve në terren, të pajisura me një njësi të stacioneve të kontrollit tokësor (GCS), i cili komunikon me dronin, është i koduar me AES 256.

Sipas FLIR, çdo Black Horne mund të veprojë në temperaturë që varion nga -10c në 43c dhe mund të përballojë shpërthimet e erës deri në 20 nyje.

Black Horne do t’i jepen trojeve amerikane dhe njësive të vogla që kërkojnë aftësi mbikqyrëse ndërsa ndodhen në tokë.

FLIR thotë se grupi i parë i dronëve është pjesë e Soldier Borne Sensor (SBS) i cili përfshin investime në të dyja UAV dhe në sistemet e kontrollit të tokës.

“Me një aparat fotografik në automjetin ajror, ushtarët do të jenë në gjendje të shohin më tej dhe rreth pengesave që ata më parë nuk do të mund të shihnin në kohën e afërt,” thotë Ushtria Amerikane.

Ju pëlqen ky artikull? Klikoni këtu dhe na bëni like në Facebook për më shumë artikuj të tillë.