TEKNOLOGJI

Kimiku i Samsung Notebook 9: I bërë për profesionistë kreativë
Teknologjia
140 views
Teknologjia
140 views

Kimiku i Samsung Notebook 9: I bërë për profesionistë kreativë

Kosovalive 360 - 14/12/2018

Me laptopin e përditësuar të Notebook 9, Samsung ka si objektiv profesionistët kreativë që kërkojnë fleksibilitetin e laptopit dhe të tabletit me stilolaps pa pasur nevojë për…

Rrjetet sociale lënë pas shtypin si burim të lajmeve në SHBA
Teknologjia
152 views
Teknologjia
152 views

Rrjetet sociale lënë pas shtypin si burim të lajmeve në SHBA

Kosovalive 360 - 12/12/2018

Faqet në rrjetet sociale e kanë tejkaluar shtypin si burim të lajmeve për amerikanët për herë të parë qëkur Pew Research Center filloi të shtronte këto pyetje:…

Sonda e NASA-s, Voyager 2, ‘largohet nga sistemi diellor’
Teknologjia
154 views
Teknologjia
154 views

Sonda e NASA-s, Voyager 2, ‘largohet nga sistemi diellor’

Kosovalive 360 - 11/12/2018

Sonda Voyager 2, që u nis nga toka në vitin 1977, është bërë objekti i dytë njerëzor që është larguar nga sistemi diellor. Është lansuar 16 ditë…

Akuzohet një burrë për keqtrajtim gjatë transmetimit direkt
Teknologjia
165 views
Teknologjia
165 views

Akuzohet një burrë për keqtrajtim gjatë transmetimit direkt

Kosovalive 360 - 10/12/2018

Një djalë nga Sindnei është akuzuar pasi ishte dëgjuar duke e sulmuar një grua gjatë një videoje live në lojën tejet të famshme Fortnite. 26-vjeçari i cili…

Australia miraton ligjin për çasje në mesazhe të koduara
Teknologjia
307 views
Teknologjia
307 views

Australia miraton ligjin për çasje në mesazhe të koduara

Kosovalive 360 - 07/12/2018

Australia ka miratuar ligje kontroverse rë dizajnuara për t`i detyruar kompanitë teknologjike t`u garantojnë agjencive të sigurisë dhe policisë çasje në mesazhet e koduara. Qeveria thotë se…

Vozitja me Waymo One – veturat e para pa shofer nga Google
Teknologjia
241 views
Teknologjia
241 views

Vozitja me Waymo One – veturat e para pa shofer nga Google

Kosovalive 360 - 07/12/2018

Waymo, dega e Alphabet që prodhon vetura që vozisin vetë e ka lansuar shërbimin autonom të palicensuar të vozitjes në periferitë e Phoenix-it të mërkurën – një…

Google dhe Amazon pritet të sjellin versionet e tyre për AirPods
Teknologjia
231 views
Teknologjia
231 views

Google dhe Amazon pritet të sjellin versionet e tyre për AirPods

Kosovalive 360 - 07/12/2018

Ka një numër alternativash të AirPods në treg  - por theksoi se analisti i Apple Ming-Chi Kuo beson se do të kemi edhe më shumë. Ai u…

Inteligjenca Artificiale ka nevojë për rregullime thonë ekspertët
Teknologjia
216 views
Teknologjia
216 views

Inteligjenca Artificiale ka nevojë për rregullime thonë ekspertët

Kosovalive 360 - 07/12/2018

Përdorimi i Inteligjencës Artificiale në zona të ndjeshme si drejtësia kriminale dhe kujdesi shëndetësor duhet të rregullohet. Kjo është një marrje nga një raport nga Instituti AI…

Microsoft lansoi versionin e ri të Outlook për iOS
Teknologjia
141 views
Teknologjia
141 views

Microsoft lansoi versionin e ri të Outlook për iOS

Kosovalive 360 - 07/12/2018

Microsoft e ka lansuar një version të ri të aplikacionit mobil Outlook për iOS. Përderisa rifreskimet e mëdha të aplikacioneve zakonisht përfshijnë shumë karakteristika të reja, Microsoft…

Facebook ka bërë marrëveshje sekrete për të dhënat e përdoruesve
Teknologjia
139 views
Teknologjia
139 views

Facebook ka bërë marrëveshje sekrete për të dhënat e përdoruesve

Kosovalive 360 - 06/12/2018

Emailat e shkruar nga shefi i Facebook-ut dhe zëvendësit e tij tregojnë se firma ka arritur marrëveshje të fshehta për t`u dhënë disa krijuesve çasje të veçantë…