00:00:00
24 Mar
Pesë ushqime për ulje të tensionit të gjakut
Lifestyle
173 views
Lifestyle
173 views

Pesë ushqime për ulje të tensionit të gjakut

Kosovalive 360 - 07/03/2019

Përderisa ndryshimet e jetesës luajnë një rol të rëndësishëm në kontrollimin e presionit të gjakut, ju gjithashtu mund t'i bëni gjërat më të lehta për veten duke…

Çfarë të bëni kur ushqimi ka shumë kripë
Lifestyle
161 views
Lifestyle
161 views

Çfarë të bëni kur ushqimi ka shumë kripë

Kosovalive 360 - 04/03/2019

Kur bëhet fjalë për ushqim ka një element që ose e bën të shijshëm ose e prish- kripa. Kripa është përbërës thelbësor që përmirëson shijen e çdo…

Menuja e ushqimeve, më e pashëndetshme tani se 30 vite më parë
Lifestyle
166 views
Lifestyle
166 views

Menuja e ushqimeve, më e pashëndetshme tani se 30 vite më parë

Kosovalive 360 - 01/03/2019

Pavarësisht ligjeve dhe rregullave gjatë dekadave të fundit për t’i bërë ofertat e restoranteve më të shëndetshme dhe pavarësisht nxitjes nga shumë zinxhirë restorantesh për të shtuar…

A mund të ndikojë ushqimi në shëndetin mendor?
Lifestyle
162 views
Lifestyle
162 views

A mund të ndikojë ushqimi në shëndetin mendor?

Kosovalive 360 - 24/02/2019

Tashmë dihet se konsumimi i shumë pemëve dhe perimeve është i dobishëm për shëndetin fizik por studimi i fundit tregon se mund të jetë i mirë edhe…

Dieta e varfër e lidhur me probleme mendore
Lifestyle
191 views
Lifestyle
191 views

Dieta e varfër e lidhur me probleme mendore

Kosovalive 360 - 22/02/2019

Një studim ka gjetur se shëndeti i dobët mendor është i lidhur me cilësinë e dobët të dietës - pavarësisht nga karakteristikat personale siç janë mosha, gjinia,…

Çfarë të hani para një provimi
Lifestyle
216 views
Lifestyle
216 views

Çfarë të hani para një provimi

Kosovalive 360 - 16/02/2019

Keni shumë presion të performoni mirë në provimet tuaja, çka mund të jetë shumë stresuese. Por pavarësisht shqetësimit dhe frikës, gjëja më e mirë që mund të…

George Orwell: Këshilli Britanik i kërkon falje pas 70-të vitesh
Kulture
214 views
Kulture
214 views

George Orwell: Këshilli Britanik i kërkon falje pas 70-të vitesh

Kosovalive 360 - 08/02/2019

Më shumë se 70 vjet pas ngjarjes, Këshilli Britanik (British Council)  i kërkoi falje George Orwell për komisionimin dhe pastaj refuzimin e një eseje për ushqimin britanik.…

A duhet të hiqni dorë nga sheqeri për të qenë të shëndetshëm?
Lifestyle
177 views
Lifestyle
177 views

A duhet të hiqni dorë nga sheqeri për të qenë të shëndetshëm?

Kosovalive 360 - 05/02/2019

Për çdo vit bombardoheni nga lista e gjërave që duhet apo nuk duhet t’i bëni për t’u ushqyer shëndetshëm dhe për t’u shëndrruar në versionin më të…

Ajo ҫfarë hani mund të ndikojë në kujtesën tuaj
Lifestyle
5401 views
Lifestyle
5401 views

Ajo ҫfarë hani mund të ndikojë në kujtesën tuaj

Kosovalive 360 - 02/02/2019

Ju mund ta keni dëgjuar thënien, "Ju jeni ҫfarë hani", por a e dini se ushqimi që hani mund të ndikojë në kujtesën tuaj? Një studim i…

Ushqimi i tepërt në restorante shkaktar i obezitetit
Lifestyle
199 views
Lifestyle
199 views

Ushqimi i tepërt në restorante shkaktar i obezitetit

Kosovalive 360 - 30/01/2019

Restorantet shpesh shërbejnë ushqim të tepërt, jo vetëm në Shtetet e Bashkuara, por edhe në shumë vende të tjera, sipas një studimi të kryer nga një ekip…