00:00:00
24 Mar
Masa e trupit mund të ndikojë në vëllimin e trurit
Lifestyle
318 views
Lifestyle
318 views

Masa e trupit mund të ndikojë në vëllimin e trurit

Kosovalive 360 - 11/01/2019

Trashësia është e lidhur me një numër efektesh në shëndet, përfshirë rrezikun e shtuar të sëmundjeve të zemrës, tipit 2 të diabetit dhe problemeve të frymëmarrjes. Studimi…

Ndotja e ajrit e lidhur me sëmundjen e Alzheimer
Lifestyle
319 views
Lifestyle
319 views

Ndotja e ajrit e lidhur me sëmundjen e Alzheimer

Kosovalive 360 - 24/12/2018

Fëmijët e qytetit të Meksikës kanë ekspozime gjatë gjithë jetës ndaj përqendrimeve të ndotësve të ajrit mbi standardet aktuale të SH.B.A.-së, duke përfshirë grimca të imëta (PM…

Si ndikojnë videolojërat në tru
Lifestyle
320 views
Lifestyle
320 views

Si ndikojnë videolojërat në tru

Kosovalive 360 - 30/11/2018

Mund të jetë befasuese për ata që i shohin videolojërat si diçka të padëmshme. Gjatë viteve, hulumtuesit kanë ekzaminuar efektet e lojrave, duke u përpjekur të kuptojnë…

Jeni të stresuar? Truri juaj mund të jetë duke u zvogëluar
Lifestyle
416 views
Lifestyle
416 views

Jeni të stresuar? Truri juaj mund të jetë duke u zvogëluar

Kosovalive 360 - 30/10/2018

Kur ne përjetojmë nivele të larta të stresit, trupi ynë prodhon sasi të tepërta të hormonit të stresit të quajtur kortizol. Kjo, nga ana tjetër, prodhon simptoma…

Personat e stresuar mund të kenë tru më të vogël, thotë studimi
Lifestyle
359 views
Lifestyle
359 views

Personat e stresuar mund të kenë tru më të vogël, thotë studimi

Kosovalive 360 - 25/10/2018

Ju tashmë e dini se stresi është i dëmshëm për shëndetin tuaj, por bazuar në studimin e ri të pulikuar në Neurology, ai mund të jetë i…

Dy ushqimet që mund ta shkatërrojnë trurin
Lifestyle
2376 views
Lifestyle
2376 views

Dy ushqimet që mund ta shkatërrojnë trurin

Kosovalive 360 - 19/10/2018

A mund ushqimet më të famshme në Perëndim të shkaktojnë çrregullime psikiatrike? A mund të jetë ndonjë ilaq, i bazuar në ushqim, i cili shëron skizofreninë, depresionin…

Skanimet e trurit mund të zbulojnë se kush është më i aftë
Lifestyle
459 views
Lifestyle
459 views

Skanimet e trurit mund të zbulojnë se kush është më i aftë

Kosovalive 360 - 16/10/2018

Skanimet jo-invazive të trurit një ditë mund të përdoren për të vlerësuar punëtorët në punën e tyre. Në një studim të fundit, studiuesit kanë gjetur  ndryshime në…

Ushtrimet e trurit për të mbajtur në mend më shumë
Lifestyle
2099 views
Lifestyle
2099 views

Ushtrimet e trurit për të mbajtur në mend më shumë

Kosovalive 360 - 08/10/2018

Mendohet shpesh se truri është i ngjashëm me një kompjuter. Kur truri është i fuqishëm dhe punon siç duhet, do t’ju mundësojë t’i kryeni të gjitha funksionet…

Ushtrimet janë të mira edhe për kujtesën, jo vetëm për trupin
Lifestyle
455 views
Lifestyle
455 views

Ushtrimet janë të mira edhe për kujtesën, jo vetëm për trupin

Kosovalive 360 - 26/09/2018

A jeni në ankth për atë testin e rëndësishëm në shkollë apo prezantimin në punë? Thjesht bëni një shëtitje, jo më të gjatë se dhjetë minuta. Jo…

Mënyrat si ta stërvitësh trurin që të mësosh më shpejt e të mbash mend më shumë
Lifestyle
637 views
Lifestyle
637 views

Mënyrat si ta stërvitësh trurin që të mësosh më shpejt e të mbash mend më shumë

Kosovalive 360 - 25/09/2018

Ju shkoni në palestër për të stërvitur muskujt. Ju dilni jashtë për të vrapuar apo për ecje në natyrë. Ose, ndoshta nuk e bëni asnjërën nga këto,…