00:00:00
16 Feb
Deklarimi i Trump-it për tarifat e Kinës nxit hutim
Ekonomia
262 views
Ekonomia
262 views

Deklarimi i Trump-it për tarifat e Kinës nxit hutim

Kosovalive 360 - 04/12/2018

Një ndërprerje e propozuar nga Kina për tarifat mbi importet e makinave amerikane krijoi hutim në Uashington, një ditë pasi u njoftua nga Presidenti i SHBA-ve Donald…

Trump: “Armëpushim i përkohshëm mes SHBA-ve dhe Kinës”
Ekonomia
259 views
Ekonomia
259 views

Trump: “Armëpushim i përkohshëm mes SHBA-ve dhe Kinës”

Kosovalive 360 - 03/12/2018

Pekini do “t`i zvogëlojë dhe t`i heqë” tarifat 40% që i vendosë në veturat e SHBA-ve të importuara nga SHBA-të, ka thënë presidenti i SHBA-ve Donald Trump.…

Trump kërcënon me taksa të reja për importin e veturave
Ekonomia
266 views
Ekonomia
266 views

Trump kërcënon me taksa të reja për importin e veturave

Kosovalive 360 - 30/11/2018

Donald Trump i ka ripërtëritur kërcënimet për të vënë taksa të reja veturash pasi General Motors paralajmëroi reduktime të vendeve të punës dhe mbyllje fabrikash. Presidenti i…

Lindin foshnjat e para me gjene të ndryshuara
Teknologjia
265 views
Teknologjia
265 views

Lindin foshnjat e para me gjene të ndryshuara

Kosovalive 360 - 29/11/2018

Një hulumtues kinez pohon se ka ndihmuar t`i bëjë foshnjat e para gjenetikisht të ndryshuara në botë – vajzat binjake të lindura këtë muaj, ADN-në e të…

Fed parasheh rënie të tregjeve si pasojë e tensioneve tregtare
Ekonomia
266 views
Ekonomia
266 views

Fed parasheh rënie të tregjeve si pasojë e tensioneve tregtare

Kosovalive 360 - 29/11/2018

Tensionet tregtare mes SHBA-së dhe aleatëve të saj përbëjnë një nga rreziqet krysore të afërta për sistemin financiar të SHBa-ve dhe mund të çojnë në një rënie…

GM do ta ndalë prodhimin në shumë fabrika
Ekonomia
296 views
Ekonomia
296 views

GM do ta ndalë prodhimin në shumë fabrika

Kosovalive 360 - 27/11/2018

General Motors tha të hënën se planifikon ta ndalë prodhimin në një numër fabrikash në SHBA dhe Kanada vitin e ardhshëm dhe ta zvogëlojë numrin e punëve…

Google do t`i ndalë reklamat për shërbimet jozyrtare Esta
Teknologjia
307 views
Teknologjia
307 views

Google do t`i ndalë reklamat për shërbimet jozyrtare Esta

Kosovalive 360 - 25/11/2018

Google thotë se do t`i ndalë reklamat për shërbimet e shtrenjta jozyrtare Esta të shfaqen në krye të rezultateve të kërkimit, tetë vite pas ankesave të para.…

Brexit i keq për tregjet financiare
Ekonomia
279 views
Ekonomia
279 views

Brexit i keq për tregjet financiare

Kosovalive 360 - 23/11/2018

Tregjet financiare kanë pasur një Brexit të keq. Ato kanë marrë ngushëllim në gjërat e gabuara dhe janë të befasuar për jetëzgjatjen e shkurtër. Por ka shumë…

Lufta tregtare po u shkakton shumë dëme fermerëve amerikanë
Ekonomia
333 views
Ekonomia
333 views

Lufta tregtare po u shkakton shumë dëme fermerëve amerikanë

Kosovalive 360 - 22/11/2018

Fermerët e SHBA-ve që po i përfundojnë të mbjellat e tyre po përballen me një problem të madh – kur ta lënë malin e drithërave që nuk…

Bie çmimi i naftës për shkak të frikës së zvogëlimit të kërkesës
Ekonomia
249 views
Ekonomia
249 views

Bie çmimi i naftës për shkak të frikës së zvogëlimit të kërkesës

Kosovalive 360 - 14/11/2018

Çmimet e naftës ranë në nivelin më të ulët në tetë muaj si pasojë e frikës për zvogëlim të kërkesës. Pika e referencës ndërkombëtare Brent ka rënë…