00:00:00
17 Feb
Armëpushimi SHBA-Kinë sjell rritje fitimi për bizneset
Ekonomia
252 views
Ekonomia
252 views

Armëpushimi SHBA-Kinë sjell rritje fitimi për bizneset

Kosovalive 360 - 04/12/2018

Indekset kryesore të Wall Street u mblodhën të hënën duke pasuar një armëpushim ndërmjet SHBA-ve dhe Kinës në luftën e tyre tregtare, e cila e ka turbulluar…

Deklarimi i Trump-it për tarifat e Kinës nxit hutim
Ekonomia
262 views
Ekonomia
262 views

Deklarimi i Trump-it për tarifat e Kinës nxit hutim

Kosovalive 360 - 04/12/2018

Një ndërprerje e propozuar nga Kina për tarifat mbi importet e makinave amerikane krijoi hutim në Uashington, një ditë pasi u njoftua nga Presidenti i SHBA-ve Donald…

Trump: “Armëpushim i përkohshëm mes SHBA-ve dhe Kinës”
Ekonomia
259 views
Ekonomia
259 views

Trump: “Armëpushim i përkohshëm mes SHBA-ve dhe Kinës”

Kosovalive 360 - 03/12/2018

Pekini do “t`i zvogëlojë dhe t`i heqë” tarifat 40% që i vendosë në veturat e SHBA-ve të importuara nga SHBA-të, ka thënë presidenti i SHBA-ve Donald Trump.…

Kina do ta ndërtojë hekurudhën e parë nënujore
Teknologjia
299 views
Teknologjia
299 views

Kina do ta ndërtojë hekurudhën e parë nënujore

Kosovalive 360 - 01/12/2018

Pekini sapo ka ia ka dhënë dritën e gjelbërt një projekti për të ndërtuar hekurudhën e parë nënujore në Kinë. Linja do të lidhë Ningbo, një qytet…

Lindin foshnjat e para me gjene të ndryshuara
Teknologjia
265 views
Teknologjia
265 views

Lindin foshnjat e para me gjene të ndryshuara

Kosovalive 360 - 29/11/2018

Një hulumtues kinez pohon se ka ndihmuar t`i bëjë foshnjat e para gjenetikisht të ndryshuara në botë – vajzat binjake të lindura këtë muaj, ADN-në e të…

Fed parasheh rënie të tregjeve si pasojë e tensioneve tregtare
Ekonomia
266 views
Ekonomia
266 views

Fed parasheh rënie të tregjeve si pasojë e tensioneve tregtare

Kosovalive 360 - 29/11/2018

Tensionet tregtare mes SHBA-së dhe aleatëve të saj përbëjnë një nga rreziqet krysore të afërta për sistemin financiar të SHBa-ve dhe mund të çojnë në një rënie…

Lufta tregtare po u shkakton shumë dëme fermerëve amerikanë
Ekonomia
335 views
Ekonomia
335 views

Lufta tregtare po u shkakton shumë dëme fermerëve amerikanë

Kosovalive 360 - 22/11/2018

Fermerët e SHBA-ve që po i përfundojnë të mbjellat e tyre po përballen me një problem të madh – kur ta lënë malin e drithërave që nuk…

Një gabim interneti ia dërgon Kinës të dhënat nga Google
Teknologjia
273 views
Teknologjia
273 views

Një gabim interneti ia dërgon Kinës të dhënat nga Google

Kosovalive 360 - 15/11/2018

Të dhënat e Google për shërbimet e kërkimit dhe ato cloud humbën për më shumë se një orë të hënën falë një gabimi "të shëmtuar" nga një ISP…

Kina e fut në funksion njohjen e ecjes
Teknologjia
261 views
Teknologjia
261 views

Kina e fut në funksion njohjen e ecjes

Kosovalive 360 - 12/11/2018

Autoritetet kineze kanë filluar ta përdorin një vegël të re për mbikëqyrje: softverin “njohja e të ecurit” i cili përdor format e turpit të njerëzve dhe mënyrën…

Robotët do të ndërtojnë robotë!
Teknologjia
344 views
Teknologjia
344 views

Robotët do të ndërtojnë robotë!

Kosovalive 360 - 30/10/2018

Kompania zvicerane e robotikës ABB ka zbuluar se është duke shpenzuar 150 milionë dollarë për ta ndërtuar një fabrikë të avancuar të robotikës në Shanghai – një…