00:00:00
17 Feb
Njerëzit mbi 65 vjeҫ shpërndajnë më shumë lajme të rreme
Teknologjia
268 views
Teknologjia
268 views

Njerëzit mbi 65 vjeҫ shpërndajnë më shumë lajme të rreme

Kosovalive 360 - 10/01/2019

Amerikanët më të moshuar janë më të prirur për të shpërndare lajme të rreme në Facebook, bazuar në një analizë nga studiuesit e Universiteteve të New York-ut dhe…

Teknologjia është bërë “më e errët” në vitin 2018
Teknologjia
318 views
Teknologjia
318 views

Teknologjia është bërë “më e errët” në vitin 2018

Kosovalive 360 - 27/12/2018

Në një intervistë, Margrethe Vestager, komisionerja e konkurencës në BE, ka kritikuar gjigantët e teknologjisë për keqpërdorimin e të dhënave dhe për dështimin në respektimin e të…

Facebook mbyll 5 llogari në lidhje me zgjedhjet në Alabama
Teknologjia
280 views
Teknologjia
280 views

Facebook mbyll 5 llogari në lidhje me zgjedhjet në Alabama

Kosovalive 360 - 24/12/2018

Në një lëvizje të pazakonshme kundër një mashtrimit të ngjashëm me atë rus në Shtetet e Bashkuara, Facebook tha të shtunën se ka mbyllur 5 llogari të…

Instagrami ishte vegla më e rëndësishme ruse gjatë zgjedhjeve
Teknologjia
440 views
Teknologjia
440 views

Instagrami ishte vegla më e rëndësishme ruse gjatë zgjedhjeve

Kosovalive 360 - 20/12/2018

Sipas një raportimi nga tre grupe hulumtuesish, Agjensia Ruse e Hulumtimit në Internet (IRA) që është munduar të ndajë amerikanët përmes keqinformimit dhe përmbajtjeve me “memes” gjatë…

Australia miraton ligjin për çasje në mesazhe të koduara
Teknologjia
554 views
Teknologjia
554 views

Australia miraton ligjin për çasje në mesazhe të koduara

Kosovalive 360 - 07/12/2018

Australia ka miratuar ligje kontroverse rë dizajnuara për t`i detyruar kompanitë teknologjike t`u garantojnë agjencive të sigurisë dhe policisë çasje në mesazhet e koduara. Qeveria thotë se…

Facebook ka bërë marrëveshje sekrete për të dhënat e përdoruesve
Teknologjia
305 views
Teknologjia
305 views

Facebook ka bërë marrëveshje sekrete për të dhënat e përdoruesve

Kosovalive 360 - 06/12/2018

Emailat e shkruar nga shefi i Facebook-ut dhe zëvendësit e tij tregojnë se firma ka arritur marrëveshje të fshehta për t`u dhënë disa krijuesve çasje të veçantë…

Facebook i ka marrë parasysh pagesat për të dhënat e përdoruesve
Teknologjia
273 views
Teknologjia
273 views

Facebook i ka marrë parasysh pagesat për të dhënat e përdoruesve

Kosovalive 360 - 02/12/2018

Kur skandali i Cambridge Analytica ishte në aktivitet të plotë në fillim të këtij viti, mbrojtja e praktikave të veta të të dhënave nga Facebook varet nga…

Instagram do t`ua përshkruajë fotografitë të verbërve
Teknologjia
350 views
Teknologjia
350 views

Instagram do t`ua përshkruajë fotografitë të verbërve

Kosovalive 360 - 29/11/2018

Instagram ka bërë të ditur se do ta zbulojë karakteristika të reja që do ta bëjnë më të lehtë përdorimin e aplikacionit nga personat me dëmtime në…

Aplikacioni Predictim për dado: Facebook dhe Twitter marrin masa
Teknologjia
295 views
Teknologjia
295 views

Aplikacioni Predictim për dado: Facebook dhe Twitter marrin masa

Kosovalive 360 - 27/11/2018

Një aplikacion që pohon se do t`i "korrigjojë" dadot po hetohet nga Facebook dhe është bllokuar krejtësisht nga Twitter. Predictim, me bazë në Kaliforni, ofron një shërbim…

Merren dokumentet e Facebook-ut për hulumtim nga parlamenti
Teknologjia
285 views
Teknologjia
285 views

Merren dokumentet e Facebook-ut për hulumtim nga parlamenti

Kosovalive 360 - 26/11/2018

Një rezervë e dokumenteve të Facebook-ut janë marrë nga deputetët që janë duke e hetuar skandalin e të dhënave me Cambridge Analytica. Fuçia parlamentare që rrallëherë përdoret,…