00:00:00
17 Feb

Rritja ekonomike në sektorin e shërbimeve në Britani ka stagnuar

Rritja në sektorin e shërbimeve kryesore të Mbretërisë së Bashkuar ka rënë në nivelin më të ulët që nga korriku 2016, duke nxitur frikë stagnimi.

Indeksi i Menaxherëve të Blerjes (PMI) nga IHS Markit / CIPS u ul në 50.4 në nëntor, nga 52.2 në tetor. Një shifër mbi 50 tregon zgjerimin.

“Rezultatet e anketës tregojnë se shpejtësia e rritjes ekonomike ka stagnuar,” thotë Chris Williamson, ekonomist kryesor i biznesit në IHS Markit.

Sektori i shërbimeve përbën rreth 80% të ekonomisë së Mbretërisë së Bashkuar.

Herën e fundit që indeksi ishte kaq i ulët erdhi si rezultat i menjëhershëm i votimit të referendumit për t`u larguar nga Bashkimi Evropian.

Më herët këtë javë, anketa të ngjashme të industrive të prodhimit dhe ndërtimit ishin më shpresëdhënëse.

Sigurimi i Hipotekave Private të prodhimit tregoi një lexim prej 53.1 muajin e kaluar, më lart se 51.1 në tetor, ndërsa ndërtimi u rrit në 53.4 nga 53.2 në tetor.

Sektori i shërbimeve nuk e formon vetëm pjesën më të madhe të ekonomisë deri tani, por forcën tipike shtytëse të saj.

Tani kjo makinë është afër stagnimit.

Ju pëlqen ky artikull? Klikoni këtu dhe na bëni like në Facebook për më shumë artikuj të tillë.