00:00:00
17 Feb

Rritet numri i pacientëve me stres dhe ankth

Në Mbretërinë e Bashkuar, numri i njerëzve që janë pranuar në spital për raste të stresit dhe ankthit është rritur gjatë dekadës së fundit, ka zbuluar studimi i ri.

Sipas kompanisë dixhitale të kujdesit shëndetësor Forth, më shumë se një e treta e publikut britanik ka të ngjarë të ndjehen të stresuar për një ditë gjatë javë.

Natyra e shpejtë dhe e trazuar e shoqërisë bashkëkohore në dukje ka marrë peshën e saj në shëndetin mendor të shumë britanikëve, siç janë përshkruar nga shifrat e reja që krahasojnë numrin e pranimeve në spital për stresin dhe ankthin këtë vit.

Ka pasur një rritje prej 28 përqind në numrin e pranimeve në spital për stres dhe ankth gjatë dekadës e fundit, sipas të dhënave të NHS.

Nga numri i pacientëve të pranuar në NHS midis 2017 dhe 2018 me çështjet e shëndetit mendor, 8.7 përqind e tyre kishin probleme me stresin dhe ankthin.

Mahabis, një kompani britanike, kreu hulumtimin e të dhënave të kujdesit shëndetësor.

Themeluesi i kompanisë Ankur Shah beson se britanikët do të përfitonin jashtëzakonisht shumë nga ndërrimi i telefonave të mençur.

“Stresi dhe ankthi tani është një problem që ne – si individë dhe si vend – nuk mund të lejojmë të injorojmë,” thotë ai.

“Gjithnjë e më shumë, njerëzit ndjejnë se nuk mund të përballojnë streset e jetës moderne, por në të njëjtën kohë nuk ndjehen se kanë leje për t’u çliruar”.

Ju pëlqen ky artikull? Klikoni këtu dhe na bëni like në Facebook për më shumë artikuj të tillë.