Më të lexuarat

Më të lexuarat

“Wikigap” trajton ndërlidhjen e barazisë gjinore me paqen dhe sigurinë në botë
                              
2198 views
                              
2198 views

“Wikigap” trajton ndërlidhjen e barazisë gjinore me paqen dhe sigurinë në botë

Kosovalive 360 - 30/05/2018

UN Women në partneritet me Ambasadën Suedeze në Prishtinë dhe Kosovalive, organizuan ngjarjen “Wiki-Edit-A-Thon” (maratona e editimit në wiki) me qëllim që rritet numri i zërave të…

Kurz: Ju përkrahim në liberalizimin e vizave, të avancojmë bashkëpunimin ekonomik
                              
2161 views
                              
2161 views

Kurz: Ju përkrahim në liberalizimin e vizave, të avancojmë bashkëpunimin ekonomik

Kosovalive 360 - 29/05/2018

Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, së bashku me zëvendëskryeministrin e parë, Behgjet Pacolli janë pritur në Bundeskanlzeramt, nga kancelari austriak, Sebastian Kurz. Në këtë takim…

Sporti nuk njeh kufij, thotë Haradinaj
                              
19457 views
                              
19457 views

Sporti nuk njeh kufij, thotë Haradinaj

Kosovalive 360 - 05/10/2018

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, mori pjesë në hapjen e programit “Open Fun Football Schools”, qëllimi i së cilës është integrimi i të gjitha komuniteteve…

Sporti-basketbolli po marrin hov te të rinjtë e Shtërpcës
Sport
14793 views
Sport
14793 views

Sporti-basketbolli po marrin hov te të rinjtë e Shtërpcës

Kosovalive 360 - 02/11/2018

Klubi Basketbollistik "Shtërpce" tash 15 vjet tubon të rinjtë e talentuar nga kjo komunë. Anëtarët e klubit deri më tani kanë marrë pjesë në shumë gara, e…

Vorbulla e lajmeve të rrjeshme
Lajme
13783 views
Lajme
13783 views

Vorbulla e lajmeve të rrjeshme

Kosovalive 360 - 27/06/2018

Po të gjykohej situata në një vend në bazë të ballinave të gazetave me tirazh më të madh, Serbia përditë ballafaqohet me konspiracionet e fuqive të mëdha…

Si ta organizosh mahallën?
                              
12613 views
                              
12613 views

Si ta organizosh mahallën?

Kosovalive 360 - 10/07/2018

“Fushata #PërTëMirën është një iniciativë vullnetare, që ka për qëllim inspirimin dhe edukimin e qytetarëve për të rritur kontributin shoqëror” Fushata #PërTëMirën do t’i ketë tre komponente:…

Zëdhënësit trasojnë rrugën e gjatë drejt informatave
                              
7325 views
                              
7325 views

Zëdhënësit trasojnë rrugën e gjatë drejt informatave

Kosovalive 360 - 15/08/2018

Sa Druge Strane – gusht 2018 - Me të gjitha bezditë që e përcjellin pozitën e gazetarëve – nga presionet politike, të ekspozuarit kërcënimeve llojesh të ndryshme,…

Hijet e së kaluarës
                              
6947 views
                              
6947 views

Hijet e së kaluarës

Kosovalive 360 - 16/08/2018

TV Telma – gusht 2018 - Në  takimin e fundit të  liderëve, ku u mblodhën politikanë të Maqedonisë të pushtetit e opozitës në përpjekje për të arritur…

Normat etike në gazetari, vetëm fjalë në letër?
                              
4343 views
                              
4343 views

Normat etike në gazetari, vetëm fjalë në letër?

Kosovalive 360 - 11/08/2018

BETA – gusht 2018 - Të sakta, informative, të paanshme, kështu do të duhej të ishin mediat. Në realitet, gjërat duken krejtësisht ndryshe. Kryeartikujt përplot gjuhë të…

Sporti universitar merr mbështetje nga Federata  Evropiane e Sportit
Sport
4261 views
Sport
4261 views

Sporti universitar merr mbështetje nga Federata Evropiane e Sportit

Kosovalive 360 - 25/09/2018

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, ka pritur në takim në kabinetin e tij Presidentin e Federatës Evropiane të Sportit Universitar, Adam Roczek Me këtë…

Sezoni i gripit po fillon: 4 këshilla se si të mos sëmureni
Lifestyle
4003 views
Lifestyle
4003 views

Sezoni i gripit po fillon: 4 këshilla se si të mos sëmureni

Kosovalive 360 - 02/10/2018

Pasi që sezoni i gripit ka ardhur, është e rëndësishme të filloni të merrni masa parandaluese. Këtu keni katër këshilla të thjeshta për të shmangur gripin këtë…

Ujërat nëntokësore dhe rëndësia e tyre
Ekonomia
3740 views
Ekonomia
3740 views

Ujërat nëntokësore dhe rëndësia e tyre

Kosovalive360 - 03/08/2018

Ndotja e ujërave është problem global që po shfaqet si në vendet e zhvilluara edhe ato në zhvillim. Me dy të tretat e siperfaqës së tokës mbuluar…

Gazetarët, viktima të para të revolucioneve të rrejshme të ngjyrosura
                              
3568 views
                              
3568 views

Gazetarët, viktima të para të revolucioneve të rrejshme të ngjyrosura

Kosovalive 360 - 27/07/2018

SA DRUGE STRANE - korrik 2018 - Në hapësirat e vendeve të Ballkanit Perëndimor kjo tashmë është pjesë e folklorit zgjedhor, në të cilën, kinse revolucionet me…

“Zyrtarë për mosqasje në dokumente publike”
                              
3404 views
                              
3404 views

“Zyrtarë për mosqasje në dokumente publike”

Kosovalive 360 - 27/06/2018

  KosovaLive - Sipas raportit të fundit të Zyres për Shërbime Publike të Qeverisë së Kosovës nga viti 2016, 90 për qind të kërkesave për qasje apo…

Ecjet nëpër fusha të minuara të etikës
                              
3099 views
                              
3099 views

Ecjet nëpër fusha të minuara të etikës

Kosovalive 360 - 10/08/2018

KOSOVALIVE - gusht 2018 - Sipas anketës të cilin vitin e kaluar e bëri Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës në mesin e kolegëve të vet, në pyetjen…

Televizionet në kthetrat e besimit
                              
2920 views
                              
2920 views

Televizionet në kthetrat e besimit

Kosovalive 360 - 03/07/2018

TV TELMA – qershor 2018 – Në kohën e lajmeve të rrejshme, besimi në mediat në Maqedoni është në rënie. Në Raportin e Bashkimit Evropian të Transmetuesve (European…

Apple prezanton iPhone XS me 12 shtator
Teknologjia
2809 views
Teknologjia
2809 views

Apple prezanton iPhone XS me 12 shtator

Kosovalive 360 - 03/09/2018

Apple zyrtarisht ka njoftuar se kur dhe ku do ta mbajë ngjarjen e madhe të radhës. Ngjarja e 12 shtatorit e kompanisë Apple pritet të përfshijë prezantimin…

Tolerancë zero për rrezikimin e lirisë së shprehjes
Lajme
2806 views
Lajme
2806 views

Tolerancë zero për rrezikimin e lirisë së shprehjes

Kosovalive 360 - 17/08/2018

TV Telma - korrik 2018 - Gazetari Pavle Belovski në tetor të vitit 2016 ishte sulmuar tre minuta para kuçjes direkte në lajmet e Televizionit Telma. Një…

Vrasjet e zhdukjet e gazetarëve, të humbura në vallen vërdallë të përgjegjësisë
                              
2805 views
                              
2805 views

Vrasjet e zhdukjet e gazetarëve, të humbura në vallen vërdallë të përgjegjësisë

Kosovalive 360 - 20/07/2018

KOSOVALIVE - korrik 2018 - “Kanë kaluar 20 vjet nga fillimi i vargut të vrasjeve, kidnapimeve dhe ‘zhdukjeve’ të 14 gazetarëve serbë dhe shqiptarë në Kosovë, e…

A është e vërtetë se nuk ka asgjë për të rinjtë në Kosovë?
Kulture
2659 views
Kulture
2659 views

A është e vërtetë se nuk ka asgjë për të rinjtë në Kosovë?

Kosovalive 360 - 29/08/2018

Shoku im Dustini, që e kam pasur shok të dhomës dhe shokun më të mirë në California, erdhi të vizitojë familjen time në Kosovë. Si nikoqir sipas…

Vazhdon mjegullia rreth idesë për korrigjimin e kufijve
                              
2428 views
                              
2428 views

Vazhdon mjegullia rreth idesë për korrigjimin e kufijve

Kosovalive 360 - 16/10/2018

David Philips, këshilltari i kryetarit të Kosovës, Hashim Thaçi në dialogun rreth Serbisë dhe Kosovës në Bruksel, para disa ditësh paraqiti dorëheqje nga ky funksion, me arsyetimin…

Verifikimi i veteranëve, proces që s’po i shihet fundi
Lajme
2355 views
Lajme
2355 views

Verifikimi i veteranëve, proces që s’po i shihet fundi

Kosovalive 360 - 18/10/2018

Mediat kosovare pohojnë se javën që shkoi Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA) kanë ndërprerë komunikimin me ministrin e Forcave të Sigurisë së Kosovës (FSK), Rustem Berishën,…