00:00:00
23 Mar

Pakistani ndalon filmat e Bollywood

Pasi India kreu një sulm ajror në territorin pakistanez, Pakistani nuk u kundërvu vetëm me forcë: ai gjithashtu ndaloi filmat dhe televizionet indiane. Është një dënim i lehtë, por mund të godasë vetëm objektivin e gabuar, siç është raporti Ilyas Khan dhe Shumaila Jaffrey i BBC-së.

India dhe Pakistani kanë qenë në mosmarrëveshje që nga viti 1947, por dashuria e tyre e përbashkët për Bollywood-in ka mbijetuar disi përmes ndarjes dhe konflikteve.

Shoqata e Ekspozuesve të Filmit të Pakistanit tha se ata ishin duke ndaluar lirimin e filmave Bollywood dhe tani, gjykata më e lartë e Pakistanit shkoi një hap më tej dhe vendosi që asnjë përmbajtje indiane nuk mund të transmetohej në televizion lokal. Ndalimi vlen për reklamat indiane dhe filmat.

Sidoqoftë, ka prova se ndalimi do t’i bëjë më shumë dëm Pakistanit sesa vet Indisë. Pasi kjo nuk është hera e parë që ky ndalim ndodh dhe herën e fundit ndalesa e dërgoi industrinë në rënie: disa qindra teatro në të gjithë Pakistanin u shndërruan në qendra tregtare ose në sallat e dasmave.

Ju pëlqen ky artikull? Klikoni këtu dhe na bëni like në Facebook për më shumë artikuj të tillë.