00:00:00
17 Feb

Niantic dhe paditësit e “Pokemon Go” arrijnë marrëveshje

Pronarët e shtëpive të cilët paditën kur Pokemonët virtual u vendosën në pronën e tyre pa leje kanë arritur një zgjidhje me kompaninë e lojërave Niantic.

Veprimi ligjor filloi pasi lojtarët e Pokemon Go kërkuan leje për t`i kapur krijesat digjitale të vendosura në kopshte private.

Pronarët e pakënaqur të shtëpive kërkuan kompensim, duke thënë se loja përbënte një “pushtim të vazhdueshëm”.

Detajet e marrëveshjes së shlyerjes nuk janë publikuar.

Loja e realitetit të argumentuar Pokemon Go u lansuar në korrik 2016 dhe i le lojtarët të enden në botën reale duke kërkuar vendet ku fshihen krijesat virtuale.

Veprimi ligjor u nis nga Jeffery Marder nga West Orange, New Jersey, i cili tha se pesë njerëz kishin trokitur në derën e tij në 2016 duke kërkuar leje për të kapur Pokemonin që ndodhej në kopshtin e shtëpisë së tij.

Dokumentet ligjore që detajojnë ankesën e z. Marder thonë se Niantic kishte vendosur vendndodhjet për krijesat virtuale pa kërkuar pëlqimin e çdo pronari të pronës private ku ata u shfaqën.

Kjo, tha gazeta e gjykatës, kishte rezultuar me një “pushtim të vazhdueshëm” të këtyre pronave dhe ndërhyri “përdorimin dhe gëzimin” e tokës së vet nga pronarët.

Zhvilluesi Niantic u kritikua gjatë javëve të hershme të lojës pasi vendosi edhe Pokemon në vende të papërshtatshme siç janë Muzeu i Holokaustit në Uashington dhe një varrezë në Alabama.

Disa vende kërkuan që të hiqen nga loja.

Niantic ishte “pasuruar padrejtësisht” duke shkelur pronën e ankueses me personazhet Pokemon, pretendonte ajo.

Krijuesi  kishte inkurajuar njerëzit që të bënin “pushtime të padëshiruara” në tokë private, tha ankesa ligjore.

Marder dhe paditësit e tjerë kërkuan dëmshpërblim nga Niantic për shqetësimin që kishin vuajtur.

Ju pëlqen ky artikull? Klikoni këtu dhe na bëni like në Facebook për më shumë artikuj të tillë.