00:00:00
22 Feb

LIFESTYLE

Bleta më e madhe në botë ende jeton
Lifestyle
133 views
Lifestyle
133 views

Bleta më e madhe në botë ende jeton

Kosovalive 360 - 22/02/2019

Bleta më e madhe në botë është rizbuluar pasi që është menduar si e humbur për shumë dekada. Bleta gjigante, që është po aq e gjatë sa…

Lumturia mund të jetë më e shëndetshme për disa kultura
Lifestyle
116 views
Lifestyle
116 views

Lumturia mund të jetë më e shëndetshme për disa kultura

Kosovalive 360 - 22/02/2019

Vetëm disa muaj më parë, New York Times deklaroi se “studimet kanë treguar një ndërlidhje të padiskutueshme ndërmjet të pasurit një këndvështrim pozitiv dhe dobive të shëndetit…

Shprehitë e shëndetshme që duhet t’i krijoni menjëherë
Lifestyle
131 views
Lifestyle
131 views

Shprehitë e shëndetshme që duhet t’i krijoni menjëherë

Kosovalive 360 - 22/02/2019

Këto shprehi të vogla janë gjëra që mund të filloni t’i bëni lehtë dhe shpejt duke filluar që nga e nesërmja. Ka disa shprehi të shëndetshme që…

Libri i ri nga Schuster eksploron shkallët për mace në Zvicër
Lifestyle
129 views
Lifestyle
129 views

Libri i ri nga Schuster eksploron shkallët për mace në Zvicër

Kosovalive 360 - 21/02/2019

Dizajnerja grafike dhe shkrimtarja me bazë në Zvicër, Brigitte Schuster, bën kronikë dukurinë unike të shkallëve të jashtme të maceve në librin e saj të ardhshëm, ‘Swiss…

Breakdancing mund të përfshihet në Lojërat Olimpike 2024
Lifestyle
143 views
Lifestyle
143 views

Breakdancing mund të përfshihet në Lojërat Olimpike 2024

Kosovalive 360 - 21/02/2019

Vallëzimi ‘Breakdancing’ është një nga katër sportet shtesë që pritet të përfshihen në Lojërat Olimpike të vitit 2024 në Paris, së bashku me rrëshqitjen mbi dallgë, ngjitjen…

Sjellja në moshën 6 vjeçare mund të parashikojë të ardhurat
Lifestyle
151 views
Lifestyle
151 views

Sjellja në moshën 6 vjeçare mund të parashikojë të ardhurat

Kosovalive 360 - 21/02/2019

Sjellja e një fëmije në kopsht mund të parashikojë të ardhurat e tij si i rritur, ka zbuluar një studim i ri. Mësuesit e kopshtit në lagjet…

Ushtrimet mund të ndihmojnë në largimin e depresionit
Lifestyle
161 views
Lifestyle
161 views

Ushtrimet mund të ndihmojnë në largimin e depresionit

Kosovalive 360 - 20/02/2019

Vrapimi për 15 minuta në ditë, ecja në këmbë ose puna në kopsht për njëfarë kohe, mund të ndihmojë në mbrojtjen e njerëzve nga depresioni, sipas një…

Konsumimi i ushimit të përpunuar lidhet me rritjen e vdekshmërisë
Lifestyle
141 views
Lifestyle
141 views

Konsumimi i ushimit të përpunuar lidhet me rritjen e vdekshmërisë

Kosovalive 360 - 20/02/2019

Konsumimi i ushqimeve shumë të përpunuara mund të shkurtojë jetën tuaj, sugjeron një studim i ri. Studimi, në JAMA Internal Medicine, gjurmoi dietën dhe shëndetin për tetë…

Çfarë mund të tregojë goja për shëndetin tuaj
Lifestyle
142 views
Lifestyle
142 views

Çfarë mund të tregojë goja për shëndetin tuaj

Kosovalive 360 - 20/02/2019

Thonë se sytë janë dritaret e shpirtit, por goja juaj ka shumë për të thënë për shëndetin tuaj të përgjithshëm. Buzë të plasaritura Edhe nëse mendoni se…

Lejojeni fëmijën t’ua shprehë zemërimin
Lifestyle
155 views
Lifestyle
155 views

Lejojeni fëmijën t’ua shprehë zemërimin

Kosovalive 360 - 20/02/2019

Kur fëmija juaj bërtet për herë të parë, mund t’ju duket sikur po ju refuzojnë. Por nuk ka të bëjë me ju,thotë Dr. Barbara Greenberg, psikologe e…