KULTURË

Keanu Reeves për vite ka dhuruar para për spitale-fshehtas!
Kulture
209 views
Kulture
209 views

Keanu Reeves për vite ka dhuruar para për spitale-fshehtas!

Kosovalive 360 - 17/12/2018

Keanu Reeves njihet si një ndër të famshmit më të sjellshëm, i cili në mënyrë bujare jep për bamirësi dhe këtë e bën nga zemra e jo…

Serbia prezenton lahutën si të veten, vjen reagimi nga Mali i Zi
Kulture
190 views
Kulture
190 views

Serbia prezenton lahutën si të veten, vjen reagimi nga Mali i Zi

Kosovalive 360 - 17/12/2018

Më 29 nëntor në Pekin është hapur Qendra Kulturore 'Ivo Andriq' ngjarje e cila u përcoll edhe me një program kulturo-artistik. Një ndër pikat e këtij programi…

Një donacion ngjall entuziazmin për kavallin në Shterpcë
Kulture
145 views
Kulture
145 views

Një donacion ngjall entuziazmin për kavallin në Shterpcë

Kosovalive 360 - 17/12/2018

Në organizimin të shoqatës etnomuzikologe dhe korit kishtar nga Shterpca, në këtë komunë  për të dytën herë me radhë është mbajtur punëtoria e ezekutimit në kavall. Duke…

Cumberbatch nuk aktron nëse kolegia e tij nuk paguhet njëjtë
Kulture
155 views
Kulture
155 views

Cumberbatch nuk aktron nëse kolegia e tij nuk paguhet njëjtë

Kosovalive 360 - 17/12/2018

Aktori Benedict Cumberbatch nuk ka hezituar asnjëherë të tregojë se pse ai është feminist. Por tani, ylli i “Sherlock” dhe “Doctor Strange” po e tregon këtë edhe…

Zbulohet në Egjipt varri 4400 vjeçar
Kulture
128 views
Kulture
128 views

Zbulohet në Egjipt varri 4400 vjeçar

Kosovalive 360 - 17/12/2018

Një varr personal më i vjetër se 4400 vjet që përmbante vizatime “jashtëzakonisht të ruajtura" është zbuluar në jug të Kajros. Ministri i Antikitetit, Khaled al-Anani, tha…

Arkeologët zbulojnë mbishkrimin më të vjetër të Odiseut
Kulture
181 views
Kulture
181 views

Arkeologët zbulojnë mbishkrimin më të vjetër të Odiseut

Kosovalive 360 - 14/12/2018

Arkeologët në Greqi kanë zbuluar një pllakë argjile me një mbishkrim të gdhendur, e cila besohet se është shkrimi më i vjetër i Odisesë së Homerit Bazuar…

Eliza Dushku dëmshpërblehet me $9.5 milionë për ngacmim në Bull
Kulture
141 views
Kulture
141 views

Eliza Dushku dëmshpërblehet me $9.5 milionë për ngacmim në Bull

Kosovalive 360 - 14/12/2018

Investigimi në Les Moonves dhe rrjetin e tij zbuloi një tjetër show me gjoja ambient toksik të punës. New York Times e zbuloi historinë e pretendimeve të…

Ylli i “Game of Thrones”: Fansave do t’u duhet terapi pas fundit
Kulture
137 views
Kulture
137 views

Ylli i “Game of Thrones”: Fansave do t’u duhet terapi pas fundit

Kosovalive 360 - 14/12/2018

Shumica e aktorëve të “Game of Thrones” kanë qëndruar të heshtur rreth sezonës së fundit. Por një nga yjet e këtij seriali ka treguar se sa i…

10 albumet më të mira të vitit 2018
Kulture
129 views
Kulture
129 views

10 albumet më të mira të vitit 2018

Kosovalive 360 - 14/12/2018

Ja një listë e albumeve më të mira të vitit 2018: Beach House, “7” Një dyshe nga Baltimore, Beach House, krijon muzikë pop të padepërtueshme dhe të…

Netflix paralajmëron doku-seri për vrasësin serik Ted Bundy
Kulture
140 views
Kulture
140 views

Netflix paralajmëron doku-seri për vrasësin serik Ted Bundy

Kosovalive 360 - 13/12/2018

Netflix  mund të jetë i mirë për shumë gjëra, por nëse ka diçka për të cilën ai veçanërisht i i jashtëzakonshëm, ato janë seritë e zhanrit krim…