00:00:00
23 Mar

Ndiqni këto këshilla kur vendosni makijazh

Grimi shërben për përmirësimin e pamjes sonë, por për të mos vënë në rrezik shëndetin dhe sigurinë tonë – kjo do të thotë se duhet t’i përmbahemi disa rregullave dhe të jemi ekstra të kujdesshëm kur përdorim produkte të caktuara kozmetike.

Së pari, ndarja e maskarës me persona të tjerë mund të çojë në infeksione në sy, ndërsa ndarja e buzëkuqit mund të shkaktojë herpes. Natyrisht, kjo vlen edhe për testuesit e kozmetikës që ofrohen në dyqane – sigurisht që është më e sigurt për t’i zbatuar ato në dorën tuaj sesa në fytyrën tuaj.

“Asnjëherë mos besoni që testuesit në dyqan janë pastruar”, tha Allure, Susie Sobol, një artiste profesionist. Në veçanti, jini të kujdesshëm kur testoni buzëkuqët.

“Produktet për hijezim të syve janë pak më të sigurt për t’u provuar – me kujdes,” shtoi ajo. “Gjithmonë fshijeni sipërfaqen e produkteve me një ind dhe përdorni një furçë të pastër.”

Për një arsye të ngjashme, gjithashtu duhet të siguroheni që ta fshini makijazhin tuaj para se të flini çdo natë. Shkuarja në shtrat kur fytyra juaj është e mbuluar në produkte të tjera mund të dëmtojnë lëkurën tuaj – përbërja grumbullon qelizat e vdekura të lëkurës dhe lejon grumbullimin e baktereve, duke rritur rrezikun e plakjes së parakohshme dhe çrregullimeve.

Dhe kur i blini ato, shmangni përbërjen e falsifikuar dhe produktet e tjera të dëmtuara. Hetimet kanë gjetur se këto produkte mund të përmbajnë kimikate të rrezikshme si arseniku, merkuri dhe alumini. Hijezuesit e syve dhe buzëkuqi mund të përmbajnë deri në 15 herë më shumë plumb sesa shuma e rekomanduar nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave.

Ju pëlqen ky artikull? Klikoni këtu dhe na bëni like në Facebook për më shumë artikuj të tillë.