00:00:00
22 Feb

EKONOMIA

FMN mbështet ATK në modernizimin e procesit të kontrollit tatimor
Ekonomia
143 views
Ekonomia
143 views

FMN mbështet ATK në modernizimin e procesit të kontrollit tatimor

Kosovalive 360 - 20/02/2019

Është mbajtur takimi përmbyllës i ekspertit të Fondit Monetar Ndërkombëtar John Buchanan, i cili ka ofruar asistencë teknike dy javore në administratën tatimore për forcimin e programit…

MMPH dhe GIZ-i gjerman me projekt 3 mil.€
Ekonomia
180 views
Ekonomia
180 views

MMPH dhe GIZ-i gjerman me projekt 3 mil.€

Kosovalive 360 - 13/02/2019

Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Fatmir Matoshi, së bashku me përfaqësuesit e Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, udhëheqësin e projektit, Gerrit Bodenbender, sot kanë…

BQK anëtarësohet në IORWG
Ekonomia
190 views
Ekonomia
190 views

BQK anëtarësohet në IORWG

Kosovalive 360 - 12/02/2019

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës është anëtarësuar në Grupin Punues Ndërkombëtar për Rrezikun Operacional (International Operational Risk Working Group - IORWG). Me këtë anëtarësim, BQK-ja do…

Kosovë-Maqedoni, rritet bashkëpunimi në sektorin energjetik
Ekonomia
148 views
Ekonomia
148 views

Kosovë-Maqedoni, rritet bashkëpunimi në sektorin energjetik

Kosovalive 360 - 11/02/2019

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka sot ishte në takim me ministrin e Ekonomisë të Maqedonisë, Kreshnik Bekteshi, ku diskutuan për projekte të përbashkëta në fushën e…

EIC mbështet marrëveshjen për sigurinë në sektorin bankar
Ekonomia
182 views
Ekonomia
182 views

EIC mbështet marrëveshjen për sigurinë në sektorin bankar

Kosovalive 360 - 08/02/2019

Këshilli i Investitorëve Evropian mbështet fuqishëm marrëveshjen e nënshkruar sot nga Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti, ministrin e Punëve të Brendshme, Ekrem…

Marrëveshje për ngritjen e sigurisë në sektorin bankar
Ekonomia
194 views
Ekonomia
194 views

Marrëveshje për ngritjen e sigurisë në sektorin bankar

Kosovalive 360 - 08/02/2019

Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti, ka nënshkruar marrëveshje të bashkëpunimit me ministrin e Punëve të Brendshme, Ekrem Mustafa, drejtorin e Policisë së…

OEAK shpreh shqetësimin për plaçkitjet e armatosura ndaj bankave
Ekonomia
140 views
Ekonomia
140 views

OEAK shpreh shqetësimin për plaçkitjet e armatosura ndaj bankave

Kosovalive 360 - 08/02/2019

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë e konsideron sektorin bankar në Kosovë si një nga sektorët më vital për zhvillimin ekonomik të vendit. Një sistem i qëndrueshëm bankar…

MF nënshkruan marrëveshje me Bankën Botërore
Ekonomia
161 views
Ekonomia
161 views

MF nënshkruan marrëveshje me Bankën Botërore

Kosovalive 360 - 07/02/2019

Ministri i Financave, Bedri Hamza dhe udhëheqësi i Bankës Botërore në Kosovë, Marco Mantovanelli, kanë nënshkruar sot Marrëveshjen për Financimin e Projektit për Kadastër të Patundshmërisë dhe…

Qeveria vazhdon me reformat e menaxhimit të financave publike
Ekonomia
151 views
Ekonomia
151 views

Qeveria vazhdon me reformat e menaxhimit të financave publike

Kosovalive 360 - 07/02/2019

Nën organizimin e Ministrisë së Financave sot është mbajtur konferenca me temën “Fuqizimi i Kontrollit të Brendshëm të Financave Publike dhe llogaridhënies menaxheriale në subjektet e sektorit…

BGF-INDEP: ‘Kosova e Re’ do të rrisë çmimin e energjisë, mbi 50 %
Ekonomia
143 views
Ekonomia
143 views

BGF-INDEP: ‘Kosova e Re’ do të rrisë çmimin e energjisë, mbi 50 %

Kosovalive 360 - 07/02/2019

Balkan Green Foundation (BGF) dhe Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) kërkojnë tërheqjen e menjëhershme nga kontrata për ndërtimin e termocentralit 'Kosova e Re'. Ky projekt do të…