00:00:00
17 Feb

Disa fakte rreth filmave të Krishtlindjeve që nuk i keni ditur

Në filmin “Elf”, departamentit të artit iu deshën javë për të rregulluar të gjitha dekorimet e detajuara të Krishtlindjeve në dyqan andaj lufta mes Buddy dhe babadimrit të qendrës tregtare duhej të përfundohej me vetëm një xhirim.

Artie Lange, who played the mall Santa, revealed in an interview that they "had one take to destroy it, so Favreau (the director) said 'just go nuts.'"—fotinoula

Në “Love Actually” fillimisht u xhirua edhe një pjesë shtesë e trishtë që përfshinte drejtoreshën e shkollës dhe partnerin e saj i cili lufton me një sëmundje të pashërueshme.

Writer-director Richard Curtis revealed in the DVD extras that the scenes ultimately had to be cut, but you can watch one of them here.

Në “How the Grinch Stole Christmas” edhe Eddie Murphy edhe Jack Nicholson u morën parasysysh fillimisht për rolin e Grinçit.

Në “Home Alone” në fillim u krijua një tarantulë e rreme për t’u vënë në fytyrën e Daniel Stern por drejtori i detyroi të përdornin një të vërtetë. Gjithashtu, qarkullojnë fjalë që Daniel Stern e ka imituar të bërtiturën e tij gjatë kësaj skene por kjo nuk është plotësisht e vërtetë!

Also, there's a rumor that Daniel Stern mimed his scream during the scene, but that's not actually true! While prepping for the scene, the animal trainer on set said, "Just don't make any sudden, threatening moves, and you'll be fine.” Daniel responded, "But I’m going to be screaming in Barry's face. Do you think he'll feel threatened by that?!” The animal trainer simply said, "Barry doesn't have ears. He can't hear. Relax."—ashleyl31

Në “The Nightmare Before Christmas” një minutë pamjesh mori rreth një javë për t’u xhiruar dhe i gjithë filmi mori tri vjet për t’u prodhuar.

Në “Home Alone 2: Lost in New York”, Donald Trump pranoi t’u jepte leje ekipit prodhues të xhironin në Hotel Plaza, që ai e drejtonte atë kohë, vetëm nëse do t’i jepnin një rol në film.

Matt Damon revealed that this was actually really common: "The deal was that if you wanted to shoot in one of his buildings, you had to write him in a part. Martin Brest had to write something in Scent of a Woman — and the whole crew was in on it. You have to waste an hour of your day with a bullshit shot: Donald Trump walks in and Al Pacino’s like, "Hello, Mr. Trump!" — you had to call him by name — and then he exits. You waste a little time so that you can get the permit, and then you can cut the scene out. But I guess in Home Alone 2 they left it in."—adamjunrein

Në “The Holiday”, faqja që Iris dhe Amanda e përdorin për të shkëmbyer shtëpitë është në fakt i vërtetë.

Në “Elf” Will Ferrell, John Favreau dhe një kameraman i vetëm vrapuan në New York-un ditën e fundit të xhirimeve dhe ndërvepruan me njerëz të zakonshëm në rrugë për të xhiruar pjesën e “Buddy discovers New York”.

—spencercd59

Ju pëlqen ky artikull? Klikoni këtu dhe na bëni like në Facebook për më shumë artikuj të tillë.