00:00:00
22 Mar
Kosovarët e rinj po e përqafojnë botën virtuale në dëm të aktivitetit fizik
                              
317 views
                              
317 views

Kosovarët e rinj po e përqafojnë botën virtuale në dëm të aktivitetit fizik

Kosovalive 360 - 10/04/2018

Sipas specialistes së psikologjisë klinike, Ibelinda Haliti qëndrimi i tejzgjatur në pajisjet teknologjike mund të shkaktojë çrregullime në zhvillimin mendor e fizik të fëmijës . Ajo konsideron…

Vajzat po dëshmohen si akterë serioz në fushën e teknologjisë së informacionit
                              
364 views
                              
364 views

Vajzat po dëshmohen si akterë serioz në fushën e teknologjisë së informacionit

Kosovalive 360 - 27/03/2018

Rrugëtimi në fushën e teknologjisë për vajzat e reja  po vazhdon të konsiderohet një sfidë e madhe në Kosovë. Sipas publikimeve nga Shoqata për Teknologji të Informacionit…

Ndërmarrësia e grave në Kosovë ende sillet në kornizat e bizneseve të vogla
                              
273 views
                              
273 views

Ndërmarrësia e grave në Kosovë ende sillet në kornizat e bizneseve të vogla

Kosovalive 360 - 07/03/2018

Ilire Lepaja, 35 vjeçare nga Prishtina para një viti e gjysmë ka vendosur që në emër të saj të hap një dyqan të cilin e ka quajtur “IL…

Një projekt që synon punësimin e personave me Sindromin Down
Global Girl Media Kosovo
315 views
Global Girl Media Kosovo
315 views

Një projekt që synon punësimin e personave me Sindromin Down

Kosovalive 360 - 05/03/2018

Eglantinë Avdiu, Gresë Murati, studente te psikologjisë dhe Shend Stavileci, student i arkitekturës, në fillim të këtij viti kanë filluar me implementimin e një projekti përkushtuar personave…

Një “vrasës” i pavërejtshëm mbi pullazet e qytetit
                              
539 views
                              
539 views

Një “vrasës” i pavërejtshëm mbi pullazet e qytetit

Kosovalive 360 - 20/02/2018

Rreth 100 ish-punëtorë të  ndërmarrjes “Sharr Salloniti”, është konstatuar se kanë vdekur si rezultat i punës së tyre në mjediset me praninë e asbestit, dhe shumë ish-punëtorë…

Tekste shkollore me paragjykime, “fakte” pa fusnota…
Global Girl Media Kosovo
356 views
Global Girl Media Kosovo
356 views

Tekste shkollore me paragjykime, “fakte” pa fusnota…

Kosovalive 360 - 20/02/2018

Në tekstin shkollor  të psikologjisë së klasës së 11-të, mes tjerash shkruan edhe se “truri i mashkullit është për të bërë dhe ai i femrës për të folur”.…

“Pa shami” apo të mbuluara – shkollat i trajtojnë njëjtë
Global Girl Media Kosovo
313 views
Global Girl Media Kosovo
313 views

“Pa shami” apo të mbuluara – shkollat i trajtojnë njëjtë

Kosovalive 360 - 14/02/2018

Mejreme Ademi, një vajzë 14 vjeçare, nxënëse në klasën e tetë në shkollën fillore ''Andon Zako Çajupi'', në Vushtrri, për dallim nga shoqet e saj mban shaminë.…

Iniciativat lokale i tejkalojnë kufijtë e vetëm vullnetarizmit
Global Girl Media Kosovo
314 views
Global Girl Media Kosovo
314 views

Iniciativat lokale i tejkalojnë kufijtë e vetëm vullnetarizmit

Kosovalive 360 - 13/02/2018

Vlora Krasniqi, studente, ka më shumë se pesë vite që merret me vullnetarizëm. Për dy vite kishte qenë kryetare e Këshillit të Veprimit Rinor Lokal në Vushtrri…

Vetëm rreth 30 persona të verbër kanë një vend pune sot në Kosovë
Global Girl Media Kosovo
373 views
Global Girl Media Kosovo
373 views

Vetëm rreth 30 persona të verbër kanë një vend pune sot në Kosovë

Kosovalive 360 - 12/02/2018

Haki Ahmeti, 57-vjeçar, është një nga qytetarët e rrallë i cili ka vendin e punës të rregullt edhe pse ka mungesë të shikimit. Gjithsej 36 vite ai…

Mentaliteti ende mban të heshtura shumë raste të ngacmimeve seksuale
Global Girl Media Kosovo
382 views
Global Girl Media Kosovo
382 views

Mentaliteti ende mban të heshtura shumë raste të ngacmimeve seksuale

Kosovalive 360 - 02/02/2018

S.L., 17-vjeçare, nxënëse e shkollës së mesme, asnjëherë nuk do të harrojë tmerrin të cilin kishte përjetuar si vajzë 8-vjeçare, kur përjetoi ngacmim seksual nga një mashkull…