00:00:00
17 Feb
Marrëveshje për ngritjen e sigurisë në sektorin bankar
Ekonomia
181 views
Ekonomia
181 views

Marrëveshje për ngritjen e sigurisë në sektorin bankar

Kosovalive 360 - 08/02/2019

Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti, ka nënshkruar marrëveshje të bashkëpunimit me ministrin e Punëve të Brendshme, Ekrem Mustafa, drejtorin e Policisë së…

OEAK shpreh shqetësimin për plaçkitjet e armatosura ndaj bankave
Ekonomia
130 views
Ekonomia
130 views

OEAK shpreh shqetësimin për plaçkitjet e armatosura ndaj bankave

Kosovalive 360 - 08/02/2019

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë e konsideron sektorin bankar në Kosovë si një nga sektorët më vital për zhvillimin ekonomik të vendit. Një sistem i qëndrueshëm bankar…

MF nënshkruan marrëveshje me Bankën Botërore
Ekonomia
150 views
Ekonomia
150 views

MF nënshkruan marrëveshje me Bankën Botërore

Kosovalive 360 - 07/02/2019

Ministri i Financave, Bedri Hamza dhe udhëheqësi i Bankës Botërore në Kosovë, Marco Mantovanelli, kanë nënshkruar sot Marrëveshjen për Financimin e Projektit për Kadastër të Patundshmërisë dhe…

Qeveria vazhdon me reformat e menaxhimit të financave publike
Ekonomia
141 views
Ekonomia
141 views

Qeveria vazhdon me reformat e menaxhimit të financave publike

Kosovalive 360 - 07/02/2019

Nën organizimin e Ministrisë së Financave sot është mbajtur konferenca me temën “Fuqizimi i Kontrollit të Brendshëm të Financave Publike dhe llogaridhënies menaxheriale në subjektet e sektorit…

BGF-INDEP: ‘Kosova e Re’ do të rrisë çmimin e energjisë, mbi 50 %
Ekonomia
127 views
Ekonomia
127 views

BGF-INDEP: ‘Kosova e Re’ do të rrisë çmimin e energjisë, mbi 50 %

Kosovalive 360 - 07/02/2019

Balkan Green Foundation (BGF) dhe Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) kërkojnë tërheqjen e menjëhershme nga kontrata për ndërtimin e termocentralit 'Kosova e Re'. Ky projekt do të…

OEAK: Blerja pa tender e mallrave cenon barazinë e sektorëve
Ekonomia
138 views
Ekonomia
138 views

OEAK: Blerja pa tender e mallrave cenon barazinë e sektorëve

Kosovalive 360 - 06/02/2019

Prokurimi në-shtëpi paraqet një sferë delikate e cila duhet rregulluar me urgjencë përmes dispozitave të cilat parashohin për trajtim të barabartë të sektorëve publik dhe privat në…

Rritja e pagave në sektorin publik, rrit dallimet në ato private
Ekonomia
147 views
Ekonomia
147 views

Rritja e pagave në sektorin publik, rrit dallimet në ato private

Kosovalive 360 - 05/02/2019

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë shpreh shqetësimet e saj lidhur me kalimin e projektligjit për paga dhe rritjen e shpenzimeve buxhetore për paga. Oda Amerikane përsërit qëndrimin…

MBPZHR mbyll sezonin e gjuetisë për periudhën 2018-2019
Ekonomia
165 views
Ekonomia
165 views

MBPZHR mbyll sezonin e gjuetisë për periudhën 2018-2019

Kosovalive 360 - 04/02/2019

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, ka marrë vendim për mbylljen e sezonit të gjuetisë për periudhën 2018 - 2019. Sezoni i gjuetisë për të gjitha…

Kosova në panairin e turizmit në Londër
Ekonomia
213 views
Ekonomia
213 views

Kosova në panairin e turizmit në Londër

Kosovalive 360 - 31/01/2019

Kompania kosovare Balkan Natural Adventure është pjesë e panairit prestigjioz të turizmit të përkrahur nga e përdistshmja londoneze The Times, Destinations, nga data 31 janar deri më…

AKP bart 43,2 mil. € në Fondin e Konsoliduar të Kosovës
Ekonomia
187 views
Ekonomia
187 views

AKP bart 43,2 mil. € në Fondin e Konsoliduar të Kosovës

Kosovalive 360 - 30/01/2019

Bordi i Drejtorëve i Agjencisë Kosovare të Privatizimit mbajti mbledhjen e radhës më 30 janar 2019. Në këtë takim Bordi miratoi propozimin për transferim të “Fondeve të…