Piktura e pishinës, më e shtrenjta nga një artist i gjallë
Kulture
31 views
Kulture
31 views

Piktura e pishinës, më e shtrenjta nga një artist i gjallë

Kosovalive 360 - 14/11/2018

Një pikturë nga artisti britanik David Hockney do të zë vendin e “Balloon Dog” nga Jeff Koons si piktura më e shtrenjtë që është shitur në ankand…

Si të bëheni më ekstrovert
Lifestyle
108 views
Lifestyle
108 views

Si të bëheni më ekstrovert

Kosovalive 360 - 13/11/2018

Shumë njerëz e mendojnë personalitetin si diçka të pandryshueshëm- ke disa karakteristika që në lindje dhe në përgjithësi ke ngecur me to përgjithmonë. Por shkenca thotë krejtësisht…

Nicholas Brendon, aktor në filmin për luftën e Kosovës
Uncategorized
86 views
Uncategorized
86 views

Nicholas Brendon, aktor në filmin për luftën e Kosovës

Kosovalive 360 - 13/11/2018

Nicholas Brendon, aktor dhe skenarist amerikan i njohur më së miri për rolin e tij në “Buffy the Vampire Slayer” do të jetë pjesë e filmit kosovar…

Një pikëpamje e frikshme e anës së errët të rrjeteve sociale
Lifestyle
111 views
Lifestyle
111 views

Një pikëpamje e frikshme e anës së errët të rrjeteve sociale

Kosovalive 360 - 13/11/2018

Ta themi hapur: Rrjetet sociale janë një mjet me fuqi dhe ndikim për t’u lidhur me miq dhe vazhduar shoqërinë, për të shitur produkte, për të qëndruar…

Vdes në moshën 95 vjeçare Stan Lee
Kulture
109 views
Kulture
109 views

Vdes në moshën 95 vjeçare Stan Lee

Kosovalive 360 - 13/11/2018

Stan Lee, njeriu përgjegjës për një pjesë të madhe të Marvel Universe, ka vdekur. Njoftimi ka ardhur nga vajza e tij. Siç është thënë, mëngjesin e hershëm…

Misteret “e vogla” të vjeshtës  
Uncategorized
89 views
Uncategorized
89 views

Misteret “e vogla” të vjeshtës  

Kosovalive 360 - 12/11/2018

Me sezonën e vjeshtës vijnë edhe disa pyetje kureshtare: Pse gjethet e ndryshojnë ngjyrën? Për disa javë të shkurtëra gjatë vjeshtës, bota është një rrëmujë ngjyrash (të…

Si të keni më shumë durim
Lifestyle
111 views
Lifestyle
111 views

Si të keni më shumë durim

Kosovalive 360 - 12/11/2018

Durimi, aftësia për të qëndruar i qetë përballë zhgënjimit, shqetësimit apo vuajtjes, ia vlen të kultivohet. Ky virtyt është i lidhur me një numër rezultatesh pozitive për…

“Kohë të tmerrshme po vijnë”: Ditari i palexuar për 70 vjet
Kulture
139 views
Kulture
139 views

“Kohë të tmerrshme po vijnë”: Ditari i palexuar për 70 vjet

Kosovalive 360 - 12/11/2018

Shtatëdhjetë vjet pas shkrimit, ditari i adoleshentes polake Renia Spiege, që ka ngjallur krahasime me Ana Frankun për rrëfimin prekës të historisë së saj si një hebreje…

Luftoni të ftohurën apo gripin më këtë frut ekzotik
Uncategorized
91 views
Uncategorized
91 views

Luftoni të ftohurën apo gripin më këtë frut ekzotik

Kosovalive 360 - 12/11/2018

Stina e të ftohurës dhe gripit këtë vit është e jashtëzakonshme! Shumë njerëz po vuajnë nga ky virus i fuqishëm dhe sipas raportimeve vaksina kundër gripit këtë…

Mbi 600 vepra të artisteve të panjohura do të shfaqen online
Kulture
105 views
Kulture
105 views

Mbi 600 vepra të artisteve të panjohura do të shfaqen online

Kosovalive 360 - 12/11/2018

Përgjatë Florences, në hapësirat e depove të muzeve janë zbuluar piktura, vizatime, printime dhe skulpura. Shumë prej krijueseve femra të këtyre veprave ishin vlerësuar gjatë jetës së…