00:00:00
22 Feb

Aplikacioni për takime Jack’d ekspozon foto intime në internet

Një gabim i sigurisë në një aplikacion për takime të homoseksualëve Jack’d ka lejuar fotot private intime të ekspozohen publikisht në internet.

Çdokush që ka një shfletues interneti dhe që di se ku mund të klikojë, mund të hyjë në miliona foto private edhe nëse nuk kanë llogari Jack’d.

Hulumtuesi Oliver Hough tha për BBC News se ai kishte raportuar krisje për Jack’d një vit më parë, por ajo ende nuk është rregulluar.

Kompania nuk i është përgjigjur kërkesës për komente.

Faqja e lajmeve The Register për herë të parë raportoi të metën më 5 shkurt, megjithëse nuk ishte rregulluar, në mënyrë që të paralajmëronte përdoruesit e aplikacionit.

Jack’d është shkarkuar më shumë se pesë milionë herë në dyqanin e aplikacionit Google Play.

Ai u lejon anëtarëve të shtojnë fotot “private” në profilin e tyre, të cilat duhet të jenë të dukshme vetëm për njerëzit e caktuar me të cilët ata kanë zgjedhur t’i ndajnë.

Megjithatë, Z. Hough zbuloi se të gjitha fotot e ndara në aplikacion u ngarkuan në të njëjtin server të hapur, duke i lënë ata të ekspozuar.

Dhe BBC News ka parë dëshmi se fotografitë private janë ende në dispozicion të publikut në serverin e faqes.

Sipas faqes së lajmeve Ars Technica, aplikacioni gjithashtu ka zbuluar “të dhënat e vendndodhjes dhe të dhëna të tjera për përdoruesit”.

Ju pëlqen ky artikull? Klikoni këtu dhe na bëni like në Facebook për më shumë artikuj të tillë.