TEKNOLOGJI

Qytetarët e Virxhinias Perëndimore mund të votojnë përmes telefonit në zgjedhjet afatmesme
Teknologjia
271 views
Teknologjia
271 views

Qytetarët e Virxhinias Perëndimore mund të votojnë përmes telefonit në zgjedhjet afatmesme

KosovaLive 360 - 09/08/2018

Qytetarët e Virxhinias Perëndimore që shërbejnë jashtë shtetit do të jenë të parët në vend që të hedhin fletëvotimet në zgjedhjet federale duke përdorur një aplikacion për…

Fëmijët pre e rreziqeve të internetit
                              
494 views
                              
494 views

Fëmijët pre e rreziqeve të internetit

Kosovalive 360 - 09/08/2018

Në një hulumtim të bërë nga Qenda për Studime të Avancuara FIT dhe Save the Children në vitin 2016 me 1301 fëmijë të moshës 9-15 vjeç në…

Inteligjenca Artificiale i mund njerëzit në Dota 2, përsëri
Teknologjia
233 views
Teknologjia
233 views

Inteligjenca Artificiale i mund njerëzit në Dota 2, përsëri

KosovaLive 360 - 08/08/2018

OpenAI Five, roboti i inteligjencës artificiale që më parë mundi njerëzit në lojën Dota 2, sapo ka pasur një test tjetër të "standardit" - duke luajtur me…

Pse çmimet e telefonave iPhone dhe Android do të rriten edhe më shumë
Teknologjia
181 views
Teknologjia
181 views

Pse çmimet e telefonave iPhone dhe Android do të rriten edhe më shumë

KosovaLive 360 - 08/08/2018

Kohëve të fundit është bërë normale blerja e telefonave me çmim prej 1,000 dollarë. Edhe pse shumë kritikë kishin dyshuar se njerëzit do të paguanin $1,000 për…

Kode Labs e Detroit blenë kompaninë Kosovare të teknologjisë ZAG Apps
Teknologjia
227 views
Teknologjia
227 views

Kode Labs e Detroit blenë kompaninë Kosovare të teknologjisë ZAG Apps

KosovaLive 360 - 06/08/2018

06 Gusht 2018, Prishtinë, Kosovë - KODE Labs, kompani e specializuar në IoT për ‘commercial real estate’ me bazë në Detroit, ka blerë ZAG Apps, kompani e…

Apple do t`i heqë blerjet në aplikacione nga programi iTunes Affiliate
Teknologjia
241 views
Teknologjia
241 views

Apple do t`i heqë blerjet në aplikacione nga programi iTunes Affiliate

Kosovalive 360 - 03/08/2018

Apple bëri të ditur në një email dërguar publikuesve se është duke bërë ndryshime në programin e iTunes Affiliate. Kompania thotë se duke filluar këtë vjeshtë, aplikacionet…

Samsung Galaxy S9 shitet me ritëm të ngadalshëm
Teknologjia
255 views
Teknologjia
255 views

Samsung Galaxy S9 shitet me ritëm të ngadalshëm

Kosovalive 360 - 01/08/2018

Samsungu sapo ka lansuar raportin e fitimeve për qerekun e dytë të vitit, dhe sa i përket shitjes së telefonve mobil, gjërat janë më pak se ideale.…

Samsung prodhon ekranin “e pathyeshëm” që i kalon testet e Underwrites Laboratories
Teknologjia
242 views
Teknologjia
242 views

Samsung prodhon ekranin “e pathyeshëm” që i kalon testet e Underwrites Laboratories

Kosovalive 360 - 01/08/2018

Samsung Display ka bërë të ditur se e ka bërë një ekran vërtet të “pathyeshëm”, pasi ka pranuar certifikatën nga Underwrites Laboratories (UL). Karakteristika bazë e panelit…

Numri i përdoruesve të Facebook-ut po zvogëlohet
Teknologjia
299 views
Teknologjia
299 views

Numri i përdoruesve të Facebook-ut po zvogëlohet

Kosovalive 360 - 26/07/2018

Facebook po e fsheh se përdoruesit po largohen nga aplikacioni i tij kryesor duke ndenjur në Instagram dhe Whatsapp duke publikuar një metrikë të re. Facebook sot…

Mbretëria e Bashkuar synon të kalojë në përdorim të plotë të fibrit
Teknologjia
284 views
Teknologjia
284 views

Mbretëria e Bashkuar synon të kalojë në përdorim të plotë të fibrit

Kosovalive 360 - 25/07/2018

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar (MB) ka përcaktuar një pako masash të cilat shreson se do të krijojnë rrjete të brendshme në të ardhmen dhe ta rrisin…