Më të lexuarat

Më të lexuarat

“Wikigap” trajton ndërlidhjen e barazisë gjinore me paqen dhe sigurinë në botë
                              
1726 views
                              
1726 views

“Wikigap” trajton ndërlidhjen e barazisë gjinore me paqen dhe sigurinë në botë

Kosovalive 360 - 30/05/2018

UN Women në partneritet me Ambasadën Suedeze në Prishtinë dhe Kosovalive, organizuan ngjarjen “Wiki-Edit-A-Thon” (maratona e editimit në wiki) me qëllim që rritet numri i zërave të…

Kurz: Ju përkrahim në liberalizimin e vizave, të avancojmë bashkëpunimin ekonomik
                              
1662 views
                              
1662 views

Kurz: Ju përkrahim në liberalizimin e vizave, të avancojmë bashkëpunimin ekonomik

Kosovalive 360 - 29/05/2018

Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, së bashku me zëvendëskryeministrin e parë, Behgjet Pacolli janë pritur në Bundeskanlzeramt, nga kancelari austriak, Sebastian Kurz. Në këtë takim…

Vorbulla e lajmeve të rrjeshme
Lajme
13292 views
Lajme
13292 views

Vorbulla e lajmeve të rrjeshme

Kosovalive 360 - 27/06/2018

Po të gjykohej situata në një vend në bazë të ballinave të gazetave me tirazh më të madh, Serbia përditë ballafaqohet me konspiracionet e fuqive të mëdha…

Si ta organizosh mahallën?
                              
12028 views
                              
12028 views

Si ta organizosh mahallën?

Kosovalive 360 - 10/07/2018

“Fushata #PërTëMirën është një iniciativë vullnetare, që ka për qëllim inspirimin dhe edukimin e qytetarëve për të rritur kontributin shoqëror” Fushata #PërTëMirën do t’i ketë tre komponente:…

Sporti nuk njeh kufij, thotë Haradinaj
                              
9416 views
                              
9416 views

Sporti nuk njeh kufij, thotë Haradinaj

Kosovalive 360 - 05/10/2018

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, mori pjesë në hapjen e programit “Open Fun Football Schools”, qëllimi i së cilës është integrimi i të gjitha komuniteteve…

Zëdhënësit trasojnë rrugën e gjatë drejt informatave
                              
6879 views
                              
6879 views

Zëdhënësit trasojnë rrugën e gjatë drejt informatave

Kosovalive 360 - 15/08/2018

Sa Druge Strane – gusht 2018 - Me të gjitha bezditë që e përcjellin pozitën e gazetarëve – nga presionet politike, të ekspozuarit kërcënimeve llojesh të ndryshme,…

Hijet e së kaluarës
                              
6519 views
                              
6519 views

Hijet e së kaluarës

Kosovalive 360 - 16/08/2018

TV Telma – gusht 2018 - Në  takimin e fundit të  liderëve, ku u mblodhën politikanë të Maqedonisë të pushtetit e opozitës në përpjekje për të arritur…

Normat etike në gazetari, vetëm fjalë në letër?
                              
4168 views
                              
4168 views

Normat etike në gazetari, vetëm fjalë në letër?

Kosovalive 360 - 11/08/2018

BETA – gusht 2018 - Të sakta, informative, të paanshme, kështu do të duhej të ishin mediat. Në realitet, gjërat duken krejtësisht ndryshe. Kryeartikujt përplot gjuhë të…

Sporti universitar merr mbështetje nga Federata  Evropiane e Sportit
Sport
4077 views
Sport
4077 views

Sporti universitar merr mbështetje nga Federata Evropiane e Sportit

Kosovalive 360 - 25/09/2018

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, ka pritur në takim në kabinetin e tij Presidentin e Federatës Evropiane të Sportit Universitar, Adam Roczek Me këtë…

Sezoni i gripit po fillon: 4 këshilla se si të mos sëmureni
Lifestyle
3818 views
Lifestyle
3818 views

Sezoni i gripit po fillon: 4 këshilla se si të mos sëmureni

Kosovalive 360 - 02/10/2018

Pasi që sezoni i gripit ka ardhur, është e rëndësishme të filloni të merrni masa parandaluese. Këtu keni katër këshilla të thjeshta për të shmangur gripin këtë…

Gazetarët, viktima të para të revolucioneve të rrejshme të ngjyrosura
                              
3394 views
                              
3394 views

Gazetarët, viktima të para të revolucioneve të rrejshme të ngjyrosura

Kosovalive 360 - 27/07/2018

SA DRUGE STRANE - korrik 2018 - Në hapësirat e vendeve të Ballkanit Perëndimor kjo tashmë është pjesë e folklorit zgjedhor, në të cilën, kinse revolucionet me…

Ujërat nëntokësore dhe rëndësia e tyre
Ekonomia
3270 views
Ekonomia
3270 views

Ujërat nëntokësore dhe rëndësia e tyre

Kosovalive360 - 03/08/2018

Ndotja e ujërave është problem global që po shfaqet si në vendet e zhvilluara edhe ato në zhvillim. Me dy të tretat e siperfaqës së tokës mbuluar…

“Zyrtarë për mosqasje në dokumente publike”
                              
3230 views
                              
3230 views

“Zyrtarë për mosqasje në dokumente publike”

Kosovalive 360 - 27/06/2018

  KosovaLive - Sipas raportit të fundit të Zyres për Shërbime Publike të Qeverisë së Kosovës nga viti 2016, 90 për qind të kërkesave për qasje apo…

Ecjet nëpër fusha të minuara të etikës
                              
2912 views
                              
2912 views

Ecjet nëpër fusha të minuara të etikës

Kosovalive 360 - 10/08/2018

KOSOVALIVE - gusht 2018 - Sipas anketës të cilin vitin e kaluar e bëri Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës në mesin e kolegëve të vet, në pyetjen…

Televizionet në kthetrat e besimit
                              
2796 views
                              
2796 views

Televizionet në kthetrat e besimit

Kosovalive 360 - 03/07/2018

TV TELMA – qershor 2018 – Në kohën e lajmeve të rrejshme, besimi në mediat në Maqedoni është në rënie. Në Raportin e Bashkimit Evropian të Transmetuesve (European…

Tolerancë zero për rrezikimin e lirisë së shprehjes
Lajme
2642 views
Lajme
2642 views

Tolerancë zero për rrezikimin e lirisë së shprehjes

Kosovalive 360 - 17/08/2018

TV Telma - korrik 2018 - Gazetari Pavle Belovski në tetor të vitit 2016 ishte sulmuar tre minuta para kuçjes direkte në lajmet e Televizionit Telma. Një…

Apple prezanton iPhone XS me 12 shtator
Teknologjia
2624 views
Teknologjia
2624 views

Apple prezanton iPhone XS me 12 shtator

Kosovalive 360 - 03/09/2018

Apple zyrtarisht ka njoftuar se kur dhe ku do ta mbajë ngjarjen e madhe të radhës. Ngjarja e 12 shtatorit e kompanisë Apple pritet të përfshijë prezantimin…

Vrasjet e zhdukjet e gazetarëve, të humbura në vallen vërdallë të përgjegjësisë
                              
2612 views
                              
2612 views

Vrasjet e zhdukjet e gazetarëve, të humbura në vallen vërdallë të përgjegjësisë

Kosovalive 360 - 20/07/2018

KOSOVALIVE - korrik 2018 - “Kanë kaluar 20 vjet nga fillimi i vargut të vrasjeve, kidnapimeve dhe ‘zhdukjeve’ të 14 gazetarëve serbë dhe shqiptarë në Kosovë, e…

A është e vërtetë se nuk ka asgjë për të rinjtë në Kosovë?
Kulture
2458 views
Kulture
2458 views

A është e vërtetë se nuk ka asgjë për të rinjtë në Kosovë?

Kosovalive 360 - 29/08/2018

Shoku im Dustini, që e kam pasur shok të dhomës dhe shokun më të mirë në California, erdhi të vizitojë familjen time në Kosovë. Si nikoqir sipas…

Komunikimi (jo)ekzistues i serviseve publike dhe qytetarëve
                              
2100 views
                              
2100 views

Komunikimi (jo)ekzistues i serviseve publike dhe qytetarëve

Kosovalive 360 - 25/07/2018

str   BETA-korrik 2018-  Ndikimi i qytetarëve në politikën redaktuese të servisit publik në Serbi tradicionalisht reduktohet në protesta në rrugë, zakonisht të organizuara me ftesë të…

15 përfitime nga përdorimi i limonit
Lifestyle
2026 views
Lifestyle
2026 views

15 përfitime nga përdorimi i limonit

Kosovalive 360 - 27/08/2018

Limoni është një nga frutet më të famshme dhe me veti të shumta të citrusit. Fama e tij i detyrohet shijes freskuese dhe aromës e cila e…

Mitrovicasit e rinj kapërcejnë “urat”, thyejnë paragjykimet përmes aktiviteteve të përbashkëta
Global Girl Media Kosovo
1981 views
Global Girl Media Kosovo
1981 views

Mitrovicasit e rinj kapërcejnë “urat”, thyejnë paragjykimet përmes aktiviteteve të përbashkëta

Kosovalive 360 - 06/12/2017

Dyzet të rinj, 20 shqiptarë dhe po aq serbë, këto ditë janë duke mësuar bashkë gjuhën angleze, aty buzë urës së lumit Ibër, i cili që nga…