KosovaLive360

Teknologji

image

e premte, 11 Nëntor, 2016

Programet për menaxhimin e pemishteve

Bujqësia çdo ditë e më shumë është duke u zhvilluar. Në ditet e sotme përdorimi i teknologjisë së avancuar është i madh, edhe tek ne në Kosovë ka filluar që të përdoren programe të avancuara. Programet i mundësojnë fermerit menaxhimin e pemishtes: planifikimin, monitorimin e motit dhe gjetjen e sëmundjeve, të dhënat mbi ekonomizimin e [më shumë]

e premte, 28 Tetor, 2016

Hapet konferenca e teknologjisë Informative KOSICT

Nën patronatin e kryetarit të Kuvendit të Republikës së Kosovës, Kadri Veseli, sot në Prishtinë ka filluar punimet Konferenca e Teknologjisë Informative KOSICT. Në fjalën e tij para të pranishmëve të shumtë, kryeparlamentari Veseli theksoi edhe njëherë përkushtimin e tij për të qenë në krah të të gjitha iniciativave që lidhen me Teknologjinë Informative, përkatësisht [më shumë]

e premte, 30 Shtator, 2016

 Lansohet ueb platforma BEBA-KS nga Aksioni për Nëna dhe Fëmijë

Në kuadër të Qendrave Informuese për Shëndetin e Gruas, lansohet zyrtarisht ueb platforma (www.beba-ks.com) me informata të bazuara në dëshmi e qasshme në tri gjuhë për nënat, baballarët e familjarët në Kosovë. Vajzë apo djalë: kush dhe çka e vendos?; Si të bëheni super baba?; Cilat janë pozitat më të mira për të ndihmuar me dhimbjet [më shumë]

e martë, 27 Shtator, 2016

Ye! Pitching nxjerr në shesh e shpërblen ndërmarrësit e rinj kosovar

Prodhimi i mobiljeve për njerëzit me aftësi të kufizuara, një sistem për të llogaritur kursimet e kostos  për të kaluar në shfrytëzimin e energjisë diellore, si dhe një treg digjital për strehim të studentëve janë projektet fituese të garës për ndërmarrësit e rinj në ngjarjen Ye! Pitching, e cila ishte organizuar nga Departamenti për Zhvillim [më shumë]

e hënë, 26 Shtator, 2016

‘Big Data’: Çfarë është dhe pse ka rëndësi për bizneset?

“Informacioni është nafta e shekullit 21, kurse analiza e informatave është motori djegës.” – Peter Sondergaard Shuma e të dhënave në botë ka ‘shpërthyer’ në dekadën e fundit, dhe analiza e këtyre të dhënave – të ashtuquajtura ‘big data’ (të dhënat e mëdha) – është bërë bazë e rëndësishme e bizneseve. Kur përmendet ‘big data’, [më shumë]

e mërkurë, 21 Shtator, 2016

Dronët dhe transformimi i një bujqësie tradiconale në atë moderne

Kalimet nga një bujqësi tradicionale në moderne po paraqesin kthesën kryesore të zhvillimeve të kohëve të fundit. Bazuar nga të dhënat më të reja, konsumi i përgjithshëm njerëzor do të rritet për 69 për qind mes viteve 2010-2050. Kjo rritje do të jetë rezultat i shtimit të popullsisë nga 7 në 9 miliardë deri më [më shumë]

Faqe 1 nga 192 1 2 3 4 5 6 192