KosovaLive360

Ekonomia

image

e mërkurë, 22 Shkurt, 2017

Hoti diskuton për politikat e reja fiskale me Shoqatën e artarëve dhe argjendarëve të Kosovës

Ministri i Financave Avdullah Hoti në vazhdën e diskutimeve me komunitetin e biznesit për pakon fiskale 2.0 sot është takuar me Shoqatën e Artarëve dhe Argjendarëve të Kosovës, në një diskutim publik të organizuar nga Oda Ekonomike e Kosovës. Në këtë takim gjithashtu morën pjesë edhe Kryetari i Odës [më shumë]

e mërkurë, 22 Shkurt, 2017

Vetëdijësimi për konsumimin e produkteve vendore po rritet

Arieta Selimi nga Obiliqi thotë se është konsumuese e rregullt e produkteve vendore. “T’ju them të drejtën, ne për çdo ditë konsumojmë prodhime të ndryshme, shpeshherë nuk e dijmë edhe vendin dhe origjinën e tyre. Unë, personalisht, u jap përparësi prodhimeve vendore, sepse kam më shumë besim në cilësinë dhe freskinë e tyre. Vetëm, në [më shumë]

e martë, 21 Shkurt, 2017

MZHE me platformë online për përcjelljen e zbatimit të planeve të EE

Platforma për Monitorim dhe Vlerësim është një instrument tejet i rëndësishëm që ne të përcjellim zbatimin e planit nacional dhe planeve  komunale për Efiçiencë të Energjisë, ka deklaruar sot  Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Blerand Stavileci me rastin e pranimit të kësaj platforme. Kreu i MZHE-së ka falënderuar GIZ edhe Qeverinë Gjermane për një bashkëpunim të [më shumë]

e hënë, 20 Shkurt, 2017

MF mban konsultim publik për projektligjin e tatimit në pronën e paluajtshme

Ministria e Financave në bashkë organizim me projektin Decentralizim dhe Përkrahje Komunave, DEMOS kanë filluar sot punëtorinë për konsultim publik me të gjitha palët e interesit me temën “Konsultimi për Projektligjin e Tatimit në Pronën e Paluajtshme”. Në këtë punëtori murrën pjesë zëvendësministri i Ministrisë së Financave Agim Krasniqi, drejtori i Departamentit të Tatimit në [më shumë]

e enjte, 16 Shkurt, 2017

Ministria e Bujqësisë hap periudhën e aplikimit për subvencione

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural ka hapur nga sot fazën e aplikimit për pagesa direkte/subvencione për disa kultura dhe veprimtari bujqësore. Për Programin për Pagesa Direkte 2017, MBPZHR ka planifikuar një buxhet prej 25 milionë eurove dhe afati për aplikim për këtë program fillon nga sot dhe përfundon më 27 mars 2017. Ministria [më shumë]

e enjte, 16 Shkurt, 2017

Stacioni pompues “Mirëdita” i KRU Prishtina bëhet me pajisje të reja të klorifikimit të ujit

Ministri i Zhvillimit Ekonomik Blerand Stavileci, së bashku me ambasadorin e Sllovenisë në Prishtinë, Miljan Mejhen dhe Kryeshefin Ekzekutiv të KRU Prishtina, Ilir Abdullahu, kanë inaguruar pajisjet e reja klorifikuese në Stacionin pompues “Mirëdita”, në lagjen Velania në Prishtinë. Me këtë rast ministri Stavileci, ka falënderuar shtetin slloven për donacionin në këtë fushë, i cili [më shumë]

Faqe 1 nga 649 1 2 3 4 5 6 649