Moti i lig pritet të ndikojë në rritjen e çmimit të birrës
Ekonomia
245 views
Ekonomia
245 views

Moti i lig pritet të ndikojë në rritjen e çmimit të birrës

Kosovalive 360 - 17/10/2018

Dëmtimet ekstreme të motit në të mbjellat e Elbit do të shkaktojnë rritje të çmimeve dhe probleme me funizim, sipas një hulumtimi të ri. Valët ekstreme të…

Rikalo: Investimet e MBPZHR po i fuqizojnë agrobizneset vendore
Ekonomia
142 views
Ekonomia
142 views

Rikalo: Investimet e MBPZHR po i fuqizojnë agrobizneset vendore

Kosovalive 360 - 17/10/2018

Me investimet e Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, agrobizneset vendore po arrijnë të fuqizohen, duke sjellë kështu në treg produkte të cilësisë së lartë sipas…

ATK: Rritet numri i vërtetimeve elektronike të nxjerra nga EDI
Ekonomia
168 views
Ekonomia
168 views

ATK: Rritet numri i vërtetimeve elektronike të nxjerra nga EDI

Kosovalive 360 - 17/10/2018

Ndër objektivat e Administratës Tatimore të Kosovës, është lehtësimi i procesit të përmbushjes, duke krijuar një mjedis të përmbushjes në të cilin ofrohen shërbime profesionale në çdo…

Bie inflacioni në 2.4% në Mbretërinë e Bashkuar
Ekonomia
196 views
Ekonomia
196 views

Bie inflacioni në 2.4% në Mbretërinë e Bashkuar

Kosovalive 360 - 17/10/2018

Inflacioni i Mbretërisë së Bashkuar ra më shumë se që pritej në shtator, duke rënë në 2.4% pasi mbërriti një gjashtë-mujor të lartë në gusht. Zyra për…

Shpall bankrotimin kompania “Sears Holding”
Ekonomia
207 views
Ekonomia
207 views

Shpall bankrotimin kompania “Sears Holding”

Kosovalive 360 - 17/10/2018

Kompania “Sears Holdings” – e cila e ka në pronësi edhe Kmart – ka bërë kërkesë për mbrojtje nga bankrotimi i kapitullit 11. Kompania ka vuajtur, bashkë…

Jared Kushner dyshohet se ka shmangur taksa 7 vjet rresht
Ekonomia
277 views
Ekonomia
277 views

Jared Kushner dyshohet se ka shmangur taksa 7 vjet rresht

Kosovalive 360 - 16/10/2018

Jared Kushner, pasuria neto e të cilit është gati 324 milionë dollarë, duket se nuk ka paguar thuajse fare taksa prej vitit 2009 deri në vitin 2016,…

Punësohen 99 të rinj në vitin 2018 në Sektorin e Veshmbathjeve
Ekonomia
817 views
Ekonomia
817 views

Punësohen 99 të rinj në vitin 2018 në Sektorin e Veshmbathjeve

Kosovalive 360 - 16/10/2018

Nëntëdhjetë e nëntë të rinj janë punësuar në sektorin e Veshmbathjeve në Kosovë gjatë vitit 2018. Ky sukses u arrit si rezultat i punës së Shoqatës së…

Tarifat tregtare i kushtojnë Ford-it 1 miliard dollarë
Ekonomia
213 views
Ekonomia
213 views

Tarifat tregtare i kushtojnë Ford-it 1 miliard dollarë

Kosovalive 360 - 16/10/2018

Ford është duke kaluar një vit të keq në 2018. Stoqet e kompanisë ranë për 29%, dhe tarifat e imponuara nga presidenti Trump i kanë kushtuar kompanisë…

Termokos fillon furnizimin me ngrohje
                              
216 views
                              
216 views

Termokos fillon furnizimin me ngrohje

Kosovalive 360 - 15/10/2018

NP “Termokos” SH.A, në harmoni të plotë me aktet ligjore në fuqi, ka filluar sezonin e ri ngrohës 2018/2019. Pas përgatitjeve të suksesshme për një fillim dhe…

OEAK: “Kosova e Re” e domosdoshme për furnizim stabil me energji
                              
210 views
                              
210 views

OEAK: “Kosova e Re” e domosdoshme për furnizim stabil me energji

Kosovalive 360 - 15/10/2018

Bizneset në Kosovë, e në veçanti sektori i prodhimit, kanë identifikuar energjinë elektrike si një pengesë të konsiderueshme në zhvillimin e tyre që nga periudha e pas…